Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '15

 
Kategori
Güncel
 

Ateist ve Zerdüştler vazgeçilmez temel hak ve özgürlüklere sahip değil midir?

Ateist ve Zerdüştler vazgeçilmez temel  hak ve özgürlüklere sahip değil midir?
 

Ateist ve Zerdüştler vazgeçilmez temel hak ve özgürlüklere sahip değil midir? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 07 Haziran seçimlerine bir hafta kala meydanlarda yaptığı konuşmalarda her ne kadar 'tarafsız' olduğunu söylüyor olsa da; AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'dan daha üstün performans göstermektedir.

Bugüne dek çok partili parlamenter sistemde,1983 Genel Seçimlerinde sivil yönetime geçiş sürecinde Devlet Başkanı Kenan Evren, emekli orgeneral Turgut  Sunalp'ın Genel Başkanı olduğu MDP'yi desteklemesine rağmen doğrudan seçim kampanyasında yer almamıştır.  

Seçmen Devlet Başkanı Evren'e değil, 'özgür irade beyanına' kulak verince MDP seçimleri kaybetmiştir.   

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim meydanlarında açıkça AKP'ye destek verirken; Anayasa'da ihlal etmediği madde hükmü kalmamıştır.

Dün yine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aksaray'da toplu açılış töreninde; "İmralı İslam'ı çok iyi bilirmiş! Yahu bunlar ateist, Zerdüşt" ifadesi ile 'yahu' argo sözcüğünü kullanan PKK'nın Örgüt başı karşısında İslam Dini üzerine polemiğe yol açan, devlet adamlığından uzak tutumuyla Türkiye Cumhuriyeti'nin saygınlığına gölge düşürmüştür. 

Ayrıca çözüm süreci aşamasında aylarca T.C. Devleti tarafından 'resmi taraf' kabul edilen Öcalan ve Kandil kurmaylarını 'aşağılamak' ve değersizleştirmek' amacıyla bunlar 'ateist,' bunlar Zerdüşt' şeklinde itham eden bir Cumhurbaşkanı halkını 'inançlı' ve 'inançsız' olarak kamplara ayırmakla 'ateistleri' toplumdan soyutluyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önyargılı ve niyet okuyuculu dünya görüşü toplumu oluşturan katmanları ayrıştırmaktadır.         

Hiçbir din, kendisine inananları, iki yüzlü ve samimiyetsiz bir davranış içinde görmek istemez. Aslında dindarlık, samimiyeti gerektirir.

Hangi ilâhî dine inanırsanız inanın; iki yüzlü kişilerin en belirgin ortak özelliklerinden biri yaptıklarını gösteriş için yapmak, avanta kapmak, birilerine dalkavukluk yapmaktır.

Ülkemizde toplam nüfusa oranları binde ile ifade edilebilen 'ateist' diye adlandırdığımız Allaha kulluk niyeti ve samimiyeti olmayan 'tanrıtanımaz' vatandaşların bu ülkenin sınırları içinde hem de Cumhurbaşkanı tarafından horlanması sonucu inançsız' olduklarını saklamak zorunda bırakılmaktadır.

Kurucusu bir peygamber olan iyilik (aydınlık) ve kötülük (karanlık) temel öğelerinden oluşan ülkemizde sayıları binde ile ifade edilebilen Zerdüştler  de kendi aralarında sosyalleşmektedir.  

Anayasa'nın 12. maddesi "Herkes, kişiliğine bağlı, dokunulmaz, devredilmez, vazgeçilmez temel hak ve özgürlüklere sahiptir" der.   

Şükrü Bülent Türtat

30.05.2015

Not: Fotoğraf Alıntıdır.

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..