Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '10

 
Kategori
Güncel
 

Ateistken Müslüman Oldu, "İslam'da hata ve çelişki yok" dedi.

Ateistken Müslüman Oldu, "İslam'da hata ve çelişki yok" dedi.
 

İslam Hızla Yayılıyor, Her Güne Yeni Bir Haber


"Ateistken Müslüman olan Dorothee Aiboud İslam'dan önceki hayatını düşünmek bile istemiyor." Sizlerle bugün İslamla şereflenen bir kişinin daha haberini paylaşmak istiyorum. İslam'ın hızla yayılışına, delil olan bu haberler hikmetle bakan her göz için bir şevk kaynağıdır.

"Dorothee Aiboud, ateistken İslâm’ı seçerek Müslüman oldu. Dorothee, Müslüman olduktan sonra ismini Sümeyye diye değiştirdi. Sümeyye, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in kendisine yol gösterdiğini söyleyerek; “Kur’an-ı Kerim’i okuyunca insanın gideceği yolun çok belli olduğunun farkına vardım. İslâm’da bir hata ve çelişki yok. Kur’an’da hata ve çelişki olmadığı için, İslâm dinine girmem kolay oldu. İslâm dininde önünüzde bir Kur’an var ve gideceğiniz yol belli” dedi.

İslâm’dan önceki hayatında aile ilişkilerinin iyi olmadığını söyleyen Alman Sümeyye, babasının ve annesinin sürekli dışarıda olduğunu ve çalıştıklarını kaydetti. Sıradan bir hayat yaşadıklarını ve insanî ilişkilerin soğuk olduğunu bildiren Sümeyye, ailesiyle iletişim kuramadığına dikkat çekti.

“İSLÂM DİNİ, AKLA VE MANTIĞA UYGUN”

Arap kökenli eşi ile karşılaştığında eşinin kendisini yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim ile tanıştırdığını belirten Sümeyye, eşinin kendisini İslâm hakkında bilgilendirdiğini ve dinî konulardan bahsettiğini söyledi. Alman Sümeyye, İslâm’ı tanıdıktan sonra İslâm dininin akla ve mantığa uygun olduğunu gördüğünü belirtti.

Sümeyye; “İncil okuyordum. İncil’de hatalar ve çelişkiler gördüm. Kur’an-ı Kerim’i okuyunca ise insanın gideceği yolun çok belli olduğunun farkına vardım. İslâm’da bir hata ve çelişki yok. Kur’an’da hata ve çelişki olmadığı için İslâm dinine girmem kolay oldu. İslâm dininde önünüzde bir Kur’an var ve gideceğiniz yol belli” dedi.

“KUR’AN SİZE YOLUNUZU GÖSTERİYOR”

Kur’an’ın kendisine geleceğe yönelik ümitler verdiğini ve hayata tutunabilmesini sağladığını bildiren Sümeyye; “Müslüman olduğunuzda hayatta karşılaştığınız problemler karşısında Kur’an size yolunuzu gösteriyor. Siz bu yolu takip ettiğiniz zaman kendinizi güçlü hissediyorsunuz. Hayatta karşılaştığınız sıkıntılar ve güçlükler sizi etkilemiyor, sizi hayattan düşürmüyor. Kur’an insana sabır ve güç veriyor” diye konuştu.

Eşinin vesilesi ile hidayete erdiğini ifade eden Sümeyye, Dorothee olan ismini de Müslüman olduktan sonra Sümeyye olarak değiştirdiğini belirtti. Müslüman olduktan sonra ailesinin kendisine çok sert tepkiler verdiğini dile getiren Sümeyye, şu anda sadece tatillerde ailesinin yanına gittiğini ve aralarındaki iletişimin az olduğunu söyledi.

“CAHİLİYE DÖNEMİMİ SİLDİM”

İslâm’dan önceki hayatını sildiğini ve bir daha aklına bile getirmek istemediğini vurgulayan Sümeyye, Cahiliye dönemindeki hayatını kesinlikle sevmediğini ve Allah’a uygun bir hayatı olmadığını kaydetti.

Şu anda Cezayir’de yaşamaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Alman Sümeyye, arkadaşları, dostları olduğunu ve Cezayir’de insanların kendisini sevdiğini bildirdi.

“Peygamberimiz (s.a.v) HERKESE ÖRNEK”

Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) herkese örnek teşkil ettiğini ifade eden Sümeyye, Kur’an-ı Kerim’de kendisini Rahman ve Fecr Sûrelerinin çok etkilediğini belirtti. Sümeyye, Kur’an’da; Allah’ın gökten yağmur indirerek insanlar için çeşitli ürünlerden rızk çıkarttığını söylediği âyetini hatırlattı. Sümeyye bu âyette Allah’ın, “Öyleyse (bütün bunları) bile bile Allah’a eşler koşmayın” uyarısının kendisini etkileyen âyetler arasında olduğunu söyledi. Allah’ın sürekli Kur’an-ı Kerim’de “Hatırlamıyor musun?”, “Görmüyorlar mı?” şeklinde sorular sormasının insanı kendisine getirdiğini kaydetti. "

Kaynak: http://www.timeturk.com/%E2%80%98%C4%B0sl%C3%A2m%E2%80%99da-hata-ve-%C3%A7eli%C5%9Fki-yok%E2%80%99_107390-haberi.html

 
Toplam blog
: 164
: 3066
Kayıt tarihi
: 01.11.09
 
 

Özel bir şirkette dış ticaret yetkilisiyim. İnternet üzerinden toplamış olduğum bilgileri, başkal..