Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '11

 
Kategori
Güncel
 

Ateş hattında demokrasi

Ateş hattında demokrasi
 

İstenmeyen bir lider olduğunu anlaması için ülkesinin kan gölüne mi dönmesi gerekiyor? Çekip gitmek bukadar zor mu? Halk eskiden ne şekilde olursa olsun bu kaos ortamından daha iyidir. Niçin Muslüman ve arap ülkelerinde koltuklarında oturanlar kalkmakta bu kadar güçlük çekiyorlar. Avrupa ülkelerinde insanlar işini yapıp gitmesi gektiği zaman gidiyorlar. 

Bu kadar yıl sana tahamul etmiş olan bu halkına bu kadarcık şeyi borçlusun. Tozdan dumandan savaştan etkilenecek olan o insanları hiç mi düşünmüyorsun? Çağdaş bir demokrasi ile yönetim istemeleri hangi nedenle olursa olsun haklarıdır. Yanlış olan, bu gerekçe ile yapılan yöntemlerdir . Savaş uçakları, korku ve endişe yanlış olan bu... 

Herkes kendi hesabını yaparken şuna dikkat ediyor mu? Halkın güvenliği şu anda nekadar önemseniyor? Çağdaş bir Amerikalı ya da bir Avrupalı gibi haklara , bu halklar ne vakit sahip olacaklar? Mesela Irakta hak ve özgürlük açılımları nerelerde? 

Başkalarına kızmayı bırakmak zamanı, bizi kimse geri bırakmıyor. Bizi geri bırakan zihinler, her türlü ilerleme ve gelişmenin önüne günah duvarını çıkartıyor. Çağdaş müslüman olmak çok mu zor? 

 
Toplam blog
: 259
: 442
Kayıt tarihi
: 23.04.09
 
 

Merhaba ben Manolya. Edirne doğumluyum. Eğitim'e hizmet ediyorum ve bu yolun gönüllüsüyüm.Şiir yazma..