Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '14

 
Kategori
Güncel
 

Ateş olmayan yerden duman çıkar mı?

Ateş olmayan yerden duman çıkar mı?
 

Türkiye, cumhuriyet tarihinde: seçimle işbaşına gelmiş hiçbir parti liderinden, hükümet kurmuş bir başbakandan; görmediği demokrasi dışı teokratik, hukuksuz fiil ve eylemelere şahit oluyor.

Başımızda şaşkın ördek gibi tersine yüzen, ne derse aksini yapan bir iktidar var!

Türkiye’nin “Ali” menfaatlerini yok sayan bir kabine,  onun başında demokrasiyi içine sindirememiş Osmanlı hayranı, Padişah tutkunu, kendini vezir-i azam sanan Demirel’in deyimi ile “Hükümetin başı”…

Sizde  “MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu’nun TBMM’sinde Milletvekillerine dinlettiği;  “Başbakan Erdoğan'ın internetedüşen Habertürk ile ilgili yeni ses kaydını”  dilmemiş olmalısınız.

Halaoğlu’nun, TBMMGenel Kurulu kürsüsünde Ipad'inden dinlettiği: “Erdoğan’ın bir Televizyon yöneticinden “MHPlideri Devlet Bahçeli'nin konuşmalarının altyazı olarak kaldırılmasını istemesi” bir skandal değil mi?

 Yıl “1972-1974 “!

Amerika Birleşik Devletleri'nin başkentinde gelişen ve Başkan Richard Nixon'ın istifa etmesiyle sonuçlanan Watergate skandalını hatırlayanınız var mı?

Halaçoğlu’nun dinlettiği ses kaydı “Watergate” kadar skandal ve gerçekten demokrat olan bir lider için utanç duyulacak fiil.

Ses kaydı içeri ile “Watergate skandalı” içeriği farklı olabilir. Ancak her iki olayın ortak bir yanı var! Her iki skandal da demokrasi ile taban tabana zıt.

Bir ABD başkanı demokratik kuralların dışına çıktığı, hukuksuz bir fiile bulaştığı için istifa ederken bizim ileri demokrasi çığırtkanlarımız hiçbir şey olmamış gibi koltuklarına yapışıyor ve de hiçbir şey olmamış gibi Milletin huzuruna çıkıp ahkâm kesmeye devam ediyor.

Sahi Türkiye kimin kızından daha aşağı?

Bizde demokrasinin yazılı kuralları ve de teamülleri neden işlemiyor?

Mevcut iktidarın tasını tarağını toplayıp arkasına bile bakmadan kaçıp gitmesine neden olacak bir başka haberi de Taraf gazetesi manşetine taşıdı.

Buyurun haberi birlikte okuyalım!

“Taraf gazetesi, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Meclis kürsüsünden dile getirdiği Binali Yıldırım hakkında hazırlanan 241 sayfalık fezlekenin ayrıntılarına ulaştı.
Toplam 241 sayfadan oluşan fezlekede Binali Yıldırım, Başbakan Erdoğan’ın talimatı ile Hükümete yakın iş adamlarından 630 milyon dolar para toplamakla suçlanıyor. “
şu yoğurdun bolluğuna bakın! Asgari ücretlinin eline hala 1000 Tl geçmezken fezleke sayfalarında milyon dolarlar uçuşuyor.

241 sayfalık fezlekeyi merak edenler, Taraf gazetesini açıp okuyabilir.

17 Aralıktan beri ortalıkta dalaşan: yolsuzluğun, hırsızlığın kasetleri, filmi, tanığı, itirafı ortalıkta kol geziyor.  

Devlet yönetimine talip olan insan bu kadar pişkin olabilir mi? Milleti avanak Avni yerine koyar mı?

Hatırlatmak isterim “ATEŞ OLMAYAN YERDEN DUMAN ÇIKMAZ” atasözü biz Türklere ait.

Hangi din, hangi mezhepte “yetim hakkı yemek helal” insan merak ediyor.

Hem dindar hem muhafazakâr olduklarını iddia edenler Allah’ı kandıramayacaklarını bilmeli.

Son noktayı Hoca Ahmet Yesevi’den “Vahdet küpü açıldı, meyhaneye girsem ben; Bir kadeh içip şu meyden mest ve hayran olsam ben.” Beyit’i ile koymalıyım. Belki din alıp din satanlar ibret alır.

 
Toplam blog
: 380
: 438
Kayıt tarihi
: 27.08.07
 
 

Karanlığın düşmanı Işık! Gecenin zifiri karanlığı, şafak sökerken yerini, ufukta yükselen Güneş Işı..