Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '17

 
Kategori
TV Programları
 

Ateşböceği'nin Ahı Siyah İnci'yi Reytinglerde Vurdu!

Ateşböceği'nin Ahı Siyah İnci'yi Reytinglerde Vurdu!
 

Star ekranlarında gün gece yeni bir dizi başladı. Haftalardır ekranda reklamları dönen Siyah İnci dizisi dün gece itibariyle yayın hayatına başladı ve özellikle sosyal medyada büyük ilgi gördü. Başrollerinde Hande Erçel, Tolgahan Sayışman ve Berk Hakman gibi isimlerin olduğu dizi ilk bölümüyle sert rakiplere karşı mücadele etti.

Kanatsız Kuşlar, Ver Elini Aşk, Bizim Hikaye ve TRT1'deki kupa maçı gibi rakiplere karşı mücadele veren Siyah İnci ilk bölüm avantajını kullanamadan tepe taklak oldu. Bir dizinin ilk bölümü genelde beklenenden daha çok ilgi görür. Çünkü bir merak vardır, ''dur bakalım nasılmış'' fikri vardır. Bu da ilk bölümlerin reyting açısından yanıltıcı bir durum oluşturmasına neden olur. Ancak bu durum Siyah İnci için tam tersi şekilde işledi.

Dizinin büyük beklenti ile ekrana gelen ve biraz önce dediğim gibi sosyal medyada büyük ilgi gören ilk bölümün reyting sonuçları hiç iç açıcı değil!

Siyah İnci TOTAL grubunda 3.20 reyting ile 12., AB grubunda 2.77 reyting ile 9., ABC grubunda ise 3.07 reyting alarak 11.olabildi.

Dizinin gerisinde kaldığı yapımlar arasında Fox, Kanal D ve Show TV'nin haberleri, Bizim Hikaye ve Kanatsız Kuşlar dizilerinin özetleri, Müge Anlı ile Tatlı Sert, bilmem kaçıncı tekrarı verilen Güldür Güldür Show gibileri bulunuyor.

Bildiğiniz gibi Siyah İnci'nin yayın gününü çok önceden belirleyen Star, bu gün içerisinde yer alan ve kendini başarıyla idare eden Ateşböceği'ne üvey evlat yaparak gününü değiştirmişti. Siyah İnci'nin perşembeye konulmasıyla Ateşböceği apar topar şekilde pazara alınmıştı. Bu sonucun ardından denebilecek çok şey var aslında.

Tamam Ateşböceği perşembe günü lider çıkmıyordu ama öyle ya da böyle kendini idare ediyordu. Siyah İnci'nin daha ilk bölümden aldığı bu sonuç ne olacak şimdi? Ateşböceği'ne ayıp olmadı mı yani?

Bu soruların cevapları verilir mi bilmem ama Siyah İnci'nin daha ilk bölümden sallanarak başlaması Star'ı bir hayli sarsmıştır diye düşünüyorum. Yoksa dizinin konusunda ya da oyunculuklarda bir sıkıntı yok. Asıl dert izleyici çekememesi oldu.

Neler olacağını ilerleyen bölümlerde hep birlikte göreceğiz.

 

Anıl Koldaş

twitter.com/koldasanil

koldasanil@gmail.com

 

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..