Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '10

 
Kategori
Siyaset
 

Atık sorgulama zamanı...

Atık sorgulama zamanı...
 

Günlerdir, aylardır, yıllardır bir türban konusu almış başını gidiyor.

Nedense hiç kimse bu konunun özüne girmeyi düşünmüyor, ya da korkuyor. Çünkü gerçek çok farklı. Hem Müslüman olduğunu söyleyeceksin, hem de Kuran’ı bir kez bile okuyup araştırmadığın halde türbanı savunacaksın.

Türbanın bir Müslüman giysisi olmadığını herkes biliyor.

İkincisi ;Kuran’ da örtünmek ile ilgili başlıca iki ayet var. Nur suresi 31. ayet ve Ahzap suresi 59. ayet. Şahsen ben bu iki ayetin Arapça dan Türkçe ye çevrilmiş, kelime kelime tercümesini yüzlerce kaynaktan araştırdım. Hatta Fatih Sultan Mehmet’in hocasının dahi tercümelerine ulaştım . Şunu net olarak gördüm: Kuran’ın bir tek yerinde dahi saçın kapatılması ile ilgili ne bir kelime ne de hüküm var.

Ayrıca dünyaca ünlü El Ehzer üniversitesinin din profesörleri dahi Kuran’da böyle bir hükmün olmadığını açıklamadılar mı? Bunun böyle olduğunu din adamlarımız bilmiyorlar mı?

Çok iyi biliyorlar !

O halde neden susuyorlar?

Susuyorlar çünkü öldürülmekten korkuyorlar.

Ya da dini istismar ederek iktidarda kalabilen siyasilere destek olmak, kendileri de bundan nemalanmak için bunu yapıyorlar . Yüreğinde Allah korkusu olan Müslüman bunu yapar mı?

Yapıyorlar maalesef !

O halde lütfen ben Müslüman’ım diyen herkes ne olur bir kez okusun, incelesin, araştırsın, sorgulasın !

Önce türban takanlar bu araştırmayı , sorgulamayı yapmalı ki, dini istismar ederek insanlarımızı kandıran İslam’ın düşmanı olan bu kişilerin elindeki kozları alalım. Aydınlık, huzur dolu günlere o zaman kavuşuruz.

Cahit Tosunbaş Emekli öğretmen

 
Toplam blog
: 2
: 719
Kayıt tarihi
: 22.09.10
 
 

Emekli öğretmenim. Yurdumun sorunlarıyla ilgili görüşlerimi Milliyet Blog okurlarıyla paylaşmak isti..