Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '13

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Atina'da ne yapılır?

Atina'da ne yapılır?
 

Yunanistan’ın başkenti Atina'daydı bu kez Jabiroo Kuşu. Eski Yunan medeniyetinin merkezi olan Atina’nın etrafı tepelerle çevrili. Peki bu şehrin isminin nereden geldiğini biliyor musunuz? Savaş tanrıçası Athena’dan. Şimdi gelin, Atina’da neler yapabileceğinize bir göz atalım.

Yürüyüş yapmak için Vouliagmeni’yi tercih edebilir, aynı zamanda burada bisiklete binebilir ve koşabilirsiniz. Atina’ya gitmişken Marina’nın tekne turlarından faydalanıp, koyları da gezebilirsiniz. Ayrıca Akropol, Plaka ve Kolonaki keşfetmeniz için sizi bekliyor! Deniz kenarındaki Vouliagmeni gölü, Hymettus dağından gelen yer altı sularıyla besleniyor. Depremlerle şekillenmiş bu göl, 24 derece sıcaklıkta bir spa. Biraz rahatlamak için mutlaka gidin. Astir plajında oynayan çocuklar tarafından keşfedilen Apollo Zoster Tapınağı’na gitmeden olmaz. Efsaneye göre ikiz tanrılar Apollo ve Artemis’in annesi doğum yapmak için burayı seçmiş.

Leziz yemekler için küçük bir liste: Matsuhisa Japon Lokantası. Manzarası ve yemekleriyle kesinlikle listenize eklemeniz gereken yerlerden. Biraz pahalı fakat uygun fiyata set menüleri de mevcut. Akdeniz lezzetleriyle meşhur Ithaki, nezih ve hoş bir mekan. Manzara servis ve yemekler harika. Eğer Yunan lezzetlerini tatmak isterseniz sizi Zaxos Grill’e davet edelim. Burada gyros ve souvlaki gibi günlük Yunan lezzetlerini tadabilirsiniz. Yine manzarasıyla ve ıstakozlu makarnasıyla ünlü bir restoran olan Oceanis Restaurant’ı da listenize ekleyin derim. Tercihiniz öğle yemeği ya da akşam kahvesiyse rotanızı En Plo’ya çevirmelisiniz. 

Atina’dan eliniz boş dönmeyeceksiniz değil mi? Glyfada semtine giderseniz; zevkli butiklerden sevimli kafelere kadar aradığınız hemen her şeyi burada bulabilirsiniz. Greece is for lovers, çok neşeli bir konsept mağaza. Buradan harika hediyelikler alıp sevdiklerinizi sevindirebilirsiniz. En güzel mağazaları yan yana bulabileceğiniz Ermiou Caddesi’ne uğramadan tatilinizi sona erdirmeyin. 

 
Toplam blog
: 67
: 2743
Kayıt tarihi
: 15.04.13
 
 

Jabiroo ismi bir tür Güney Amerika leyleğinden esinlenerek bulunmuştur. Jabiroo özel seyahat haya..