Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '08

 
Kategori
Siyaset
 

Atina demokrasi başkaldırısının düşündürdükleri

Atina demokrasi başkaldırısının düşündürdükleri
 

milliyetin internet sitesinden bir resim


İşgüzar politika aristokrasinin deneyimlerini biriktirdiği entellektüel demogaji yumağına kapılan sosyalistlerin, eylemsizliğin entellektüel ve siyasi mastürbasyon semalarında uçuşlarını iptal eden Yunan gençlerinin başkaldırısının sebep olduğu utanç günbegün artacak.

Marks'ı, öngörülerini ve tespitlerini tartışmaya açma cürretini gösteren neo-liberalizmin yinelenen eko-politik burhanlarından sonra, en azından idelojik olarak gardı düşen kapitalizmin açtığı tartışma-şüphe alanında mevzilenmesini beklediğimiz sosyalistlerin eylemsizliği düstur edinen tavrı Marks'ı mezarında ters döndürür vaziyette.

Bu ülkede sol entelijasının demirlediği, toplumsal mühendislik makamından, toplumun anlamadığı şekilde saz çalma geleneği açmazlarıyla birlikte büyüyor. Yunan gençlerinin gözümüze soktuğu aktivitizm, olsa olsa iflah olmaz utanç deryalarına gark eder 'bizim' solcularımızı.

Toplumsal duyarlılığın, özgür birey olma sorumluluğunun gereği olarak görülmesi gereken müdahil olma hususunda eksik ve yetersiz kalıyor, ülke ve insan sorunlarını sonsuz demogojilerde eritiyor, teşhis koymayı tedavi olarak görüyor ülkemin kendinden menkul 'solcu' aydınları.

Demokrasi, insan hakları, savaş karşıtlığı, eşitlik, özgürlük.... Küresel manada geçerli değer ve kavramların, herkes için ve her şartta arzu edilip, gerek düşünsel gerekse eylemsel boyutta savunulması gereken günümüzde bile imal edilmiş farklılıklar ya da olağan farklılıklar için duruma göre esneyebilen bir vicdana sahip insanlardan solcu, aydın, entellektüel, demokrat ya da devrimci olamaz.

Bu düşünceler ışığında bir kez daha düşünün; sahiden ilerici bireyler olduğunuzu düşünüyor musunuz?

 
Toplam blog
: 12
: 675
Kayıt tarihi
: 17.08.07
 
 

1983 yılında Mersin- Anamur'da doğdum. Ticaret Meslek Lisesi mezunuyum. İnternet salonu işletiyorum ..