Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

Atom karıncanın dönüşü

Atom karıncanın dönüşü
 

Milli takımın çok kötü yenildiği maçlarda bir adam görürdünüz; sahanın bir orasında bir burasında. Yenmiş o kadar golden sonra "Burada bitsede gitsek" diye düşünen çoğu futbolcuya inat topu aldığı gibi otomatiğe bağlanmışçasına rakip kaleye sürmeye çalışırdı. Seyirci olarak "Öldürecek misin kendini be kardeşim, maç gitmiş, sen tek başına mı yeneceksin takımı?" diye bağırmak isterdiniz.

Bir de kişiliğiyle örnek oldu futbolumuza; hiç sansasyonu olmayan bir futbolculuk dönemi geçirdi. Beşiktaş onun döneminde önemli başarılar elde etti. Topu metrelerce sürükleyip kan ter içinde Ali, Feyaz ve Metin üçlüsüne attığı kavisli güzel pasları hatırlarım. Bir galatasaraylı olarak hep galatasayda olmasını istediğim futbolculardan biriydi.

Ne yazık ki futbol adamlığı hayatı başarıyla çalıştırdığı Denizlispor' dan sonra geldiği Beşiktaş' da hüsranla bitti Rıza Çalımbay' ın. Oysa biraz sabredilse çok iyi işler çıkarabilecek zilenimi vermeye başlamıştı. Uzun zaman sonra Eskişehirspor' un başında Galatasay' ın karşısına Teknik adam olarak çıkarken yine o futbolculuğundaki "Atom karınca" dedirten hırsını, becerisini, tükenmeyen enerjisini döktü sahaya. Bizim takımı kötü yenmelerine rağmen sahalarımıza atom karıncanın geri dönüşüne sevindim. Saygılarımla...
 
Toplam blog
: 251
: 916
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

İ.Ü Edebiyat Fak. Coğrafya bölümü mezunuyum. Lise, üniversite ve  öğretmenliğim boyunca yaşamı şi..