Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mart '10

 
Kategori
Bilim
 

Atom mucizedir

Atom mucizedir
 

Alemleri Yaratan Allah, Küçücük Atomun İçinde de Alemler Yaratandır...


Çevremizde gördüğümüz canlı cansız herşey atomlardan oluşur. Yani, içinde bulunduğumuz odanın duvarı da atomlardan oluşur, aynaya bakan siz de atomlardan oluşursunuz. Aynı atomlardan oluşan birçok madde dediğimiz şeyler arasında farklılığı oluşturan nedir? Renklerini, biçimlerini, kokularını, tatlarını birbirinden farklılaştıran nedir? Bu farkllılar bilimsel olarak, atomların birbirleri arasında yaptıkları, farklı kimyasal bağlardır. Bu bağlarla ilgili ileride de birkaç yazı yazacağım. Fakat bugün atomlardan bahsetmek istiyorum. Herkesin düşünmesi lazım. Gören gözleri, yazan elleri, yürüyen ayakları, izlediği televizyon, her biri hemen hemen aynı atomlardan oluşuyor. Bu üzerinde düşünülmesi gereken çok önemli bir konudur.

İşte bu muhteşem atomların şaşırtacak özelliklerinden bazıları,

· Her atomun bir çekirdeği ve bu çekirdek etrafında müthiş bir hızla dönen "elektron"ları vardır.

· Elektronlar çekirdeğin etrafından 1000 ila 100.000 km arasında değişen hızlarla dönerler. Bu hız gözle görülmeyecek kadar küçük olan bir elektronun, dünyanın etrafını SANİYEDE iki kere dönmesi demektir.

· Kütleleri birbirinden farklı olmayan elektronların nasıl farklı enerji seviyesine sahip oldukları ve neden 7 farklı yörüngede oldukları anlaşılamamıştır.

· Bazen yüze yakın elektron aynı yörüngede döner, bazen de elektronlar yörüngeler arası geçiş yaparlar. Fakat hiçbir şekilde birbirleriyle çarpışmazlar.

· Artı yüklü olan ve dolayısıyla birbirlerini itmeleri gereken protonlar özel çekim kuvvetleri vesilesiyle çekirdekte sıkışırlar. Eksi yüklü olan ve çekirdeğe yapışması gereken elektronlar ise kaçış hızları ve itici kuvvetler nedeniyle asla yörüngelerinden ayrılmazlar.

· Dünya üzerinde gerçekleşen hiçbir darbe, çarpışma ya da patlama, ne atomu, ne çekirdeğini ne de elektronlarını yerinden oynatamaz. Atomun oluşturduğu canlı ölse de o dönmeye devam eder. Aynı hızla hiçbir değişikliğe uğramadan. Ağacı yaktığınızda onu oluşturan atomları yakmayı başaramazsınız. Onlar havada dönmeye devam ederler.

· Bilim adamları tüm evrende 10 üzeri 78 atom bulunduğunu hesaplamaktadırlar. Bu atomların tek bir tanesinde bile bir kargaşa yoktur. Bu, tesadüflerle asla açıklayanamayacak bir düzendir. Allah yarattığı bu düzeni Kuran ayetlerinde şöyle haber vermiştir:

... Allah, her şey için bir ölçü kılmıştır. (Talak Suresi, 3)

... her şeyi yaratmış, ona bir düzen vermiş, belli bir ölçüyle takdir etmiştir. (Furkan Suresi, 2)

... O'nun Katında her şey bir miktar (ölçü) iledir… (Rad Suresi, 8-9)

 
Toplam blog
: 164
: 3066
Kayıt tarihi
: 01.11.09
 
 

Özel bir şirkette dış ticaret yetkilisiyim. İnternet üzerinden toplamış olduğum bilgileri, başkal..