Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '16

 
Kategori
TV Programları
 

ATV'den o diziye şok hamle!

ATV'den o diziye şok hamle!
 

Yaz mevsiminin ikinci ayını geride bırakmaya hazırlandığımız şu günlerde, hayat birçoğumuz için sıkıntılı geçiyor. Yaklaşık 10 gün önce yaşanan darbe girişimi yüzünden sosyal hayatın ciddi anlamda sarsıldığını, bu sarsıntı hissinin insanların üzerinden bir türlü gitmediğini görüyoruz. Her konuda ve toplulukta kendisini gösteren bu olayın yansımış olduğu önemli bir nokta da medya oldu. Özellikle televizyonlarımız olayın üzerinden 10 gün geçmesine rağmen aynı görüntüleri yayınlayarak haber sunmaya devam ediyor. Bu tekrar haberler yüzünden normal akışın birbirine girdiği ve yayınlanacak olan birçok yapımın aniden yayından kaldırıldığı görülüyor. Bu kaldırma temelli değil elbette. Yani o gün için geçerli olan bir kaldırma. Ama yine de olumsuz sonuçlar doğurması muhtemel.

Bu tür hamleleri yapan kanalların başında ise tahmin edebileceğiniz gibi ATV geliyor. Yaklaşık 12 gündür yan kanalı olan A Haber ile birlikte ortak yayın yapan kanal sürekli olarak haber yayınlıyor. Bu yüzden kanalda yayınlanan program ve dizilerin ciddi şekilde etkilendiği biliniyor. Bu etkilenişin en fazla olarak kendisini gösterdiği iş ise çarşamba akşamları yayınlanan Seviyor Sevmiyor isimli dizi oldu.

Gökhan Alkan ve Zeynep Çamcı'nın başrollerinde olduğu dizinin şu ana kadar 4 bölümü yayınlandı. Ama aslında bugünü de sayarsak dizinin 5.bölümünün yayınlanacak olması gerekiyordu. Çünkü geçen hafta yayınlanması gereken bölüm yayınlanmadı. Ardından bu hafta bu bölümün kesin olarak yayınlanacağı belirtildi. Ancak bugün dizinin yeni bölümünün yayınlanmayacağı ve yine önümüzdeki haftaya sarkma olduğu açıklandı. Yani Seviyor Sevmiyor bir anda zorunlu olarak 2 hafta ara veren yaz dizisi haline geldi.

Şimdi bu dizi zaten emaneten yayında. Yani 'yazlık' olduğu için kışın ne olacağı kestirilemiyor. E bir de bu tür bir arayı eklersek durum daha da vahimleşecek demektir. Diziyi izleyenleri, izlemek isteyenleri, kanal değiştirirken göz ucu ile bakacak ya da yanlışlıkla denk gelecek olan izleyicilerini kaybetme riski ile karşılaşan Seviyor Sevmiyor'un yayınlanacak olan sonraki bölümünde ciddi bir düşüş yaşaması muhtemel gibi duruyor. İnşallah bu fikrin aksine izleyicisi özleyip daha da sahiplenir dizisini. Yoksa bir dizi daha dizi çöplüğüne gidecek ve onca emek heba olacak.

Darbe girişimi başarılı olmadı çok şükür ama Seviyor Sevmiyor'un ciddi bir darbe yediği aşikar vallahi.

 

ANIL KOLDAŞ

 

NOT : Milliyet Blog sayfası içerisinde yazdığım tüm yazılar birebir alınarak ve üstüne saçma başlıklar koyarak başka sitelerde ASLA yayınlanamaz. Aksi takdirde yasal işlem ile karşı karşıya kalmanız muhtemel olacaktır.

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..