Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '13

 
Kategori
TV Programları
 

ATV Paşhan Yılmazel konusunda doğru olanı yaptı

ATV Paşhan Yılmazel konusunda doğru olanı  yaptı
 

Huzur Sokağı dizisinde oynayan Pashan Yılmazel ile ilgili medyaya düşen haber hakikaten sorunlu bir metinden oluşuyordu. Paşhan Yılmazel’in Huzur Sokağı dizisinden çıkarıldığı çünkü yine dizinin başrol oyuncularından Selin Demiratar’la iyi bir ikili oluşturamadığı bilgisini(!) veren haber, zaten Paşhan’ın oyunculuğu ile ilgili kanala çok sayıda eleştiri geldiği yönünde garip bir  ifadeye daha yer veriyordu.

Bu haber metni gerçekten de bir habercinin değil de Pashan Yılmazel’e düşmanlığı olan bir kişinin elinden çıkmışa benziyordu. Tamam; kaynak, bilgi verirken belki ileri gitmiş maksadını aşan ifadeler ortaya koymuş olabilir. Ama haber yazarken tüm bu olumsuzlukları düzeltmek biraz da habercinin elinde tabii ki… Sonuçta bahsettiğiniz isim hem TV dizilerinde hem de sinema filmlerinde yer almış, genç bir oyuncu olsa da bu alanda yeterince deneyimi olan bir kişi…

Sette birtakım sorunlar yaşanmış olabilir ya da oyuncunun rolü gereği dizinin ileriki bölümlerinde artık olmaması gerekebilir. Hal böyleyken bilinen bir oyuncunun mesleki kimliğini tartışma konusu yapacak şekilde hoyrat ifadelere yer veren bir haber metni hiç de şık olmadı.

Nedendir bilinmez aslında yapım şirketinden beklenen açıklama ATV yönetiminden geldi. Kanal, medyaya yaptığı yazılı açıklamayla dizisinde yer alan oyuncusuna bir anlamda sahip çıkmış oldu. Bu anlamlı tavır, ATV gibi büyük bir kanala da yakıştı doğrusu.

ATV’nin Paşhan Yılmazel’le ilgili açıklaması şöyleydi:

“Paşhan Yılmazel ile ilgili, bir gazetede çıkan, ‘Paşhan’ın dizideki rolüne son verildi’ başlığındaki habere göre, ‘ Yılmazel’le, başrol oyuncusu Selin Demiratar’ın uyumlu bir ikili olmadığına karar verildi’ gibi ifadelere yer veren gazete haberi, gerçeği yansıtmayan ve bir oyuncunun geleceği açısından oldukça olumsuz etkiler yaratacak, hoş olmayan ifadelerdir.

Başarılı oyunculuğuyla kısa sürede tüm seyircilerin beğenisini ve takdirini toplayan oyuncumuz hakkında yapılan bu yöndeki açıklamalar, Huzur Sokağı dizisinin tüm oyuncularını ve yapım ekibini oldukça üzmüştür.

ATV’ de yayınlanan Huzur Sokağı adlı dizide bugüne kadar gelinen süreçte, oyuncu Paşhan Yılmazel’ den oldukça memnun olduğumuzu belirtir, oyuncumuz Paşhan Yılmazel’in  oynamış olduğu karakter, dizinin gidişatı yönünde sürecini başarıyla tamamlamış olup, hikaye gereği oyuncumuz diziden ayrılmıştır.”

Yaşanan olay gazetecilik mesleğinin dikkatsiz ya da özensiz ellerde orantısız bir güce ya da zulme dönüşmemesi gerektiğini anlatan iyi bir örnek oldu.

ŞADAN KABA / MEDYABEY

http://www.medyabey.com

https://twitter.com/Sadan_Kaba

 
Toplam blog
: 20
: 1059
Kayıt tarihi
: 18.09.12
 
 

Yazmayı istediğim konular daha çok TV ana başlığı altında toplanabilir. Alt başlıklar olarak da "ye..