Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

ATV-Sabah yazıları 1: Kasım ayındaki ATV-Sabah ihalesi çok katılım var diye ertelenmemiş miydi?

ATV-Sabah yazıları 1: Kasım ayındaki ATV-Sabah ihalesi çok katılım var diye ertelenmemiş miydi?
 

Kasım ayında ATV-Sabah ihalesi çok fazla katılım olduğu için ertelendiği açıklaması TMSF başkanı tarafından yapılmıştı. Biz de bunu olumlu karşılamıştık. Ne güzel, daha çok katılım olacak ve doğru bir satış yapılacak diye. Aradan bir ay geçti ve bugün satış yapıldı ve yalnızca 1 grup katıldı ve satın aldı.

Bir ay önce çok katılım var diye ertelendiğinde daha da çok katılım olsun diye bu ertelemenin yapıldığını düşünmüştüm. Meğerse katılım çok diye, yani az katılım olsun diye erteleme yapılmış! İstenilen gerçekleşti ve TEK KİŞİLİK İHALE yapıldı.

Bir ay önce çok katılım var diye ertelenmişse bugün de az katılım var diye ertelenmesi düzgün düşünen herkesin beklentisiydi ancak bir erteleme olmadı.

1 Nisan’dan başlayan ve bugün kısmen noktalanan ATV-Sabah’ın elkonulma ve satış süreci Cumhuriyet tarihimizde hiç görmediğimiz bir olaydır. Uzun yıllar sonra yazılacak tarihimizde ekonomik açıdan olmasa bile siyasi açıdan çok önemli bir dönüm noktası olarak yeralacaktır.

Olay bugün kısmen noktalandı, şimdi Rekabet Kurulu ve TMSF’yi büyük bir görev bekliyor. Bu gölgeyi kaldırmak için bu satışı iptal etmelerini bekliyorum.

Son olarak TDK Sözlüğünden bir tanım vermek istiyorum:

İhale: İş, mal vb.ni birçok istekli arasından en uygun şartlarla kabul edene verme, eksiltme veya artırma.

Ankara, 5 Kasım 2007

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..