Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

ATV-Sabah yazıları 2: Bir taşla üç kuş

ATV-Sabah yazıları 2: Bir taşla üç kuş
 

9 Eylül 2007’de Milliyet Blog’da bir yazı yayımlamıştım. “ATV ve Sabah’a neden el konuldu?” başlıklı bu yazıyı “Blognot: Herşeyi yazamıyorum , lütfen beni anlayışla karşılayınız” diyerek bitirmiştim (1).

1 Nisan 2007’de sanki Nisan 1 şakasıymış gibi başlayan süreçte bir taşla 2 kuş vuruldu, üçüncü de neredeyse vurulacak.

Birinci kuş: 1 Nisan’da el konulurken Mayıs ayında olacağı düşünülen Cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalif olma olasılığı olan medya grubu susturulmuş oldu.

İkinci kuş: 1 Nisan’da el konulurken Kasım ayı başında olacağı düşünülen Genel seçimlerde muhalif olma olasılığı olan, ya da açık destek vermeyeceği belli olan bir medya grubu susturulmuş oldu. O zaman belirlenen satış tarihi çok manidardır: 7 Kasım 2007, yani o zaman erken olacağı bilinmeyen genel seçimlerin bitmesinden hemen sonra, yani görev tamamlandıktan sonra.

Üçüncü kuş: Ağustos ayında idare mahkemesi el konulmasının yürürlüğünü durdurdu. Bu durumda eski sahibi ile bir anlaşma yapıldı. Bu protokolün uzaktan görünüşü, elleri bağlı bir kaleciye penaltı atmak gibi birşeydi. Sonuç olarak satışı yine TMSF yapacaktı. Kasım ayındaki normal ihale gününde satın alacak çok olunca ertelendi ve sonunda bugün yapılan ihaleye tek kişi katıldı. Üçüncü kuşun durumu henüz belli değil, bekliyoruz.

Ankara, 5 Aralık 2007

(1) ATV ve Sabah’a neden el konuldu? : http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=62549

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..