Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '17

 
Kategori
TV Programları
 

ATV Yeni Sezonda ‘Bahtiyar’ Edecek!

ATV Yeni Sezonda ‘Bahtiyar’ Edecek!
 

Yaratıcılığın özü olan yeniliklerin insan hayatındaki yeri apayrı bir öneme sahip. Her ne kadar yenilikler de eskiyecek olsa bile varlığı ileriye taşımanın temeli, yenilenmelerden geçmekte. Ancak her yeniliğe de alabildiğine hoşgörüyle yaklaşmamak lazım. Çünkü getireceği değişimlerin nasıl sonuçlar doğuracağı meçhul. Genellikle yeni umutlar, yeni heyecanlar demek olsa dahi yeniliklerin kötü sürprizlere gebe olabileceği de muhakkak.

Nasıl ki televizyon dünyası için de aynı durum söz konusu. Her yeni dönem güzellikler kadar hayal kırıklıklarını beraberinde getirmekte. Hem kanal, hem de yapım açısından hüsran yaşamamanın ilk ve en önemli şartıysa, yeniliğin kayda değer özelliklere sahip olmasına dikkat etmek!

İşte bu noktada izleyicinin nabzına göre şerbet vermeyi bilme becerisi giriyor devreye. Nasıl ki, yazdan yeni sezona, rekabetçiliği kıyasıya sürdüren kanallar arasında ATV’nin bu konudaki farkını örneklerle gözlüyoruz. Yayınladığı dizilerin içeriklerinde mantıksızlıkların bolca bulunması veya senaryonun gözyaşı döktürmeye odaklanması, eleştirel açıdan konu teşkil etse dahi, abartılara meraklı izleyici nezdinde hiç önem taşımadığından, ATV de böylesi yapımlar sayesinde zirveyi kapıp bahtiyar oluyor sonuçta. At, binenin; iş, bileninmiş...

Nitekim geçen sezondan geriye kalan üç yapımdan bir sezon daha faydalanacak olup ‘Kanatsız Kuşlar’la şimdilik yollarını ayırmayan ATV’nin yayınlamayı planladığı projeleri, benzer bir tablonun hüküm süreceğinin habercisi gibi. Daha net ifadeyle, dramın yanı sıra kahkahada da iddialı olmayı hedefleyen ATV yeni sezonda da izleyicisini ‘Bahtiyar’ edecek! Nasıl mı? Bakalım.

FARKLI BİR MAFYA KOMEDİSİ: BAHTİYAR ÖLMEZ

Ekrandaki rekabetçiliğin başlangıcının tüm yıla yayıldığı gerçeğinde, kanalların ve dahi yapımcıların işi daha zorlaşmış durumda. Zira öne çıkmak ve başa güreşmek için sürekli yeni şeyler üretmek, farklılıklar türetmek mecburiyeti doğuyor bu tempoda. Dolayısıyla gerek dramalarda, gerekse komedilerde ilginç öyküler bulmak, senaryo matematiğini diğerlerinden farklı kurmak ekstra çabayı gerektiriyor. Özellikle komedi türünde başarılı işler yaratıp uzun süre ayakta kalmanın güçlüğü meydanda. Şayet özenli çalışma yürütülmezse üç beş bölüm sonra ne mizahın mantığı kalıyor, ne de bölümlerde yaşananlar karşısında gülmek mümkün oluyor. Ayrıca klişeleşmiş abuk sabuk durum komedileriyle işin yürütülmesi artık eskisi kadar kolay değil. Velhasıl hep söylediğimiz gibi, komedi yapımlarında kalitenin temposunu düşürmemek, dramalarda olduğundan daha meşakkatli bir iş!

Bu yönden ATV’nin yakın geçmişine baktığımızda ‘Kertenkele’ örneği çıkıyor karşımıza. Çok güzel ve yapıcı bir söylemle başlamasına rağmen kimilerince maksatlı eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Buna rağmen izleyici nezdinde hak ettiği değeri bulan dizi, gerek içeriğiyle gerekse komedi yönüyle hayli başarılı bir çalışmaydı. Gerçi o dönem işaret ettiğim gibi, oyuncu kaybı yaşayan ve süper kahramanlar çeşnisine dönüşen son sezonu işin sulandırılma aşamasına dönüşmüştü ama özünde farklı bir komedi işi olmuştu. Şimdi ATV cephesinde yine farklılık vaat eden bir başka komedinin hazırlığı yapılmakta… ‘Bahtiyar Ölmez’!

Çekimlerine bayram sonrası başlanacağı duyurulan Muharrem Gürer yapımcılığındaki dizinin öyküsü,  İstanbul’un eski mahallelerinden birinde yaşayan Bahtiyar Ölmez’in hayatına odaklı. Çalıştığı hiçbir işte dikiş tutturamayan bu karakteri temeline alan ‘Bahtiyar Ölmez’in konu gelişimiyse, tanınmış ünlü bir mafya babasının ölümüyle gerçekleşmekte. Ölen mafya babasına çok benzeyen karakterin onun yerine geçerek sahte mafya babası olmasıyla yaşanacak gelişmeler komediyi de beraberinde getirecek kuşkusuz. Dahası, farklı sürprizler sunma vaadinde olan ve kahkahayla heyecanı iç içe geçirme umudu aşılayan ‘Bahtiyar Ölmez’de bu süreçte tıpkı ‘Kertenkele’de olduğu gibi nükteli sözlere ve ara ara verilen nasihatlere de rastlayacağımıza şüphe yok. Yalnız bu aşamada mesajcılıkta ölçüyü kaçırmamak gerektiğini hatırlatmak isterim. Çünkü aksi takdirde mizahın anlamı şaşıyor!

Yönetmen koltuğunda Cem Tabak’ın oturduğu, senaryosu Salih Tuna tarafından kaleme alınan ‘Bahtiyar Ölmez’in içerik tablosu özetle böyleyken oyuncu kadrosunun da komedinin kalitesiyle paralel biçimde yaratılacağı beklentisine girmek gayet normal. Zaten başroldeki ismin Yetkin Dikiciler olması, sürprizli oyuncu kadrosunun oluşturulmasında devamının da aynı özenle getirileceğinin göstergesi.

Bunların ötesinde… Tiyatro eğitimli, ödüllü usta oyuncu Yetkin Dikiciler’in ‘Bahtiyar Ölmez’ karakteriyle ağırlığını koyacağı yapımın komedisini layıkıyla yansıtabilmesi için, içeriği ve hemen hemen tamamlanmış olan oyuncu kadrosu kadar çekim mekânlarının da son derece önemli olduğunu işaret etmek isterim… Ki, yapımcı bu hususta da ‘özel ekip’ vurgusuyla garantisini baştan vermekte.

SONUÇTA; Hiç düşmeyen bir tempoda izleyicisini eğlendirmeyi ve ince saptamalarla aynı zamanda düşündürmeyi de hedefleyen ‘Bahtiyar Ölmez’, alışılmışın dışındaki tarzıyla şimdiye kadar görülmemiş farklı bir mafya komedisi olup ATV izleyicisini bahtiyar etme iddiasında!

Güçlü oyuncu kadrosu ve sürükleyici-sürprizlerle örülü öyküsünün ötesinde planlanan görkemli çekim mekânları ile de şimdiden yılın en merakla beklenen projeleri arasında yer alan ‘Bahtiyar Ölmez’in bu iddiasının ne oranda gerçekleşeceğini hep birlikte göreceğiz.

Ekrana farklı bir komedi kazandırmak için emek verenlerin şansları bol olsun…

Anibal GÜLEROĞLU

guleranibal@yahoo.com

www.twitter.com/guleranibal

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..