Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '08

 
Kategori
Otomobil
 

Audi A8L Hakkında...

Audi A8L Hakkında...
 

Türkiye'de sadece 1 tane(yakında 2 olacak) ve dünyada 100 tane olan araç...


Bu aralar basın sayesinde adı en çok duyulan araçlardan biri. Türkiye’de şimdilik sadece bir kişi de var: Aydın Doğan. Ancak Yaşar paşaya da emeklilik hediyesi olarak verildi. Yani Türkiye’de sadece 2 kullanıcısı var. Ben aracın özelliklerini biraz inceledim ve ilgimi çeken çok fazla unsur yakaladım.

A9 olarak nitelenen en iyi zırh teknolojisine sahip aracın bu özelliği sayesinde hemen yanında 15 kg TNT patlasa dahi etkilenilmiyor. Yani ‘aracın içindeki hiç sallamıyor mu?’ değil. İçindeki sesi duymuyor bile. Aracın içindekinin göremeyeceği, kör noktadan gelecek bir saldırıdan, içeridekilerin haberi dahi olmuyor. Çünkü en yüksek zırh teknolojisinin yanında, ses geçirmemesini ve etkilenilmemesini sağlayan teknolojiyle de korunuyor, malum araç sahipleri…

Şoför veya araç sahibi dışarıdaki sesi duymak istediklerinde, bir düğmeye basıyor. Böylece aynadaki mikrofonlar etkinleşiyor. Ve ses içeri girmeye başlıyor.

Araç biraz kilolu. 4 ton 40 kilo olan aracın kilo alma sebebi malum, zırhlar. Ancak bu zırhları taşıyabilmesi için de gerekli motor konumlandırılmış. 6000cc motor gücü var. Ve bu motor 12 silindir ile daha da hoş bir hal alıyor. Bunların birleşiminden şüphesiz muhteşem bir güç çıkıyordur heralde. 450 HP güç üreten motor, 4 ton aracı taşıyabilir sanırım. Ancak makam araçları zaten hız için değil, güvenlik ve konfor için alınıyor. Yine de istenildiği kadar hız da yapabilir.

Paşa’ya hediye edilen bu aracın benzinini kim alacak, merak ediyorum doğrusu. Çünkü 100 kilometrede 15 litre benzin yakıyor. Hadi buna tamam dedik. Peki, vergileri. Az önce hesapladığım kadarıyla, aracın yıllık vergisi: 12 bin 697 YTL. Neyse ki bunu iki taksitle ödeyebiliyorsunuz. İlk altı ay için 6348.50 YTL, sonraki 6 ay için de bir o kadar…

Aracın konfor özelliklerinden bahsetmeye gerek yok, sanırım. Çünkü ne isterseniz var.

Gelelim aracın fiyatına…
Türkiye sınırlarına içerisine girmeden önceki fiyatı 400 Bin YTL. Bu fiyat yüksek geldiyse bir de şuna bakın . Türkiye’ye girdiğinde fiyat biraz artıyor. 400 Bin YTL(400 Milyar TL) olan aracın fiyatı ne hikmetse 1 Milyon YTL(1 Trilyon TL) oluyor. 600 Bin YTL’lik bir vergiden söz ediyoruz. Hadi Paşa’mıza hediye geldi. Aydın Doğan, kıymış paraya… 1 Milyon YTL hiç fena para değil. Ama bu parayı verip alan adama yaklaşık 13 Bin YTL’lik vergi hiç bir şey gelir.

Peki, Paşa’mıza böyle bir araç lazım mıydı? Bana sorarsanız, evet. Bu kadar lüksü lazım mıydı, bilmem. Ama, zırhlı ve konforlu bir aracı hak ediyor, Paşamız.

Paşa’mıza hayırlı olsun.



 
Toplam blog
: 89
: 3439
Kayıt tarihi
: 10.11.07
 
 

Tesekkurler ..