Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

03 Eylül '09

 
Kategori
Balıkçılık
 

Av Mevsimi - Balık Yasağı ve Balıkçılık

Av Mevsimi - Balık Yasağı ve Balıkçılık
 

Av Mevsimi


Balıkçılar halaylarla dualarla uğurlandı…

Büyükçekmece Belediyesi ve İstanbul Balıkçılar Kooparatifinin ortaklaşa düzenlediği bir törenle balıkçılarımız halaylarla ve dualarla Marmaraya açıldılar.

Balık yasağının sona ermesi ile birlikte balıkçılar İstanbul’un değişik semtlerinden denize uğurlandılar. Mimarsinan’da gerçekleştirilen törende konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, denizleri tarlalara benzeterek çevresel kirliliğe karşı denizlerden bol ürün alabilmek için denizlerin temiz tutulması gerektiğini söyledi.

Atatürk’ün gezip incelemelerde bulunduğu ve hatta vatandaşlara “ Sizlere uçsuz bucaksız tarla olarak denizleri veriyorum” dediği limanın tarihsel öneminin bulunduğunu ifade eden Başkan Akgün; balıkçı esnafına uğurlama töreninde bir de müjde verdi. Başkan Akgün; “ Atatürkün ziyaret ettiği bu liman tarihi önemi olan bir limandır. Önümüzdeki sene burada balıkçı esnafımızın tuttuğu balıklarını satacağı, İstanbul’un değişik yerlerinden ve yurtdışından gelenlerin de balıkçı esnafımızın ikram edip para kazanacağı Kumkapı tarzında balık restoranları yapacağız” dedi.

Törende konuşan İstanbul Balıkçılar Kooparatifi Başkanı Başkanı Ali Güney de konuşmasında Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde balıkçılığa daha fazla önem verilmesi gerektiğine değindi. 1 Nisan’da başlayan avlanma yasağından bu yana tekneleri bakıma ve onarıma alınan balıkçıların da katıldığı program sonrasında Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün “Av yasağının kalkacağı bugün balıkçılarımızdan avlanma kurallarına uyulmasını istiyoruz” diyerek balıkçıları aileleriyle birlikte dualarla ve de halaylarla denize uğurladı.

Resim sergisinde dikkat çeken resim

Balıkçıların denize uğurlanmasının ardından Mimarsinan’ın merkezindeki çay bahçesinde düzenlenen su ve yaşam, balıkçılık konulu resim sergisine geçildi. Resim sergisinde en çok dikkati çeken resimlerden biride Mustafa Kemal Atatürk’ün yıllar önce Mimarsinan gelip rasgele yapılan alandaki kahvede kahve içen resmi idi.

Kaynak ve Fotoğraflar: Büyükçekmece Belediyesi Başkanlığı.

Sabiha Rana

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..