Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Güneş doğudan doğar,

http://blog.milliyet.com.tr/marenaz

20 Aralık '10

 
Kategori
Sinema
 

Av Mevsimi hakkında,

Av Mevsimi hakkında,
 

Av Mevsimi, oyuncuların bütün çabasına rağmen iyi kotarılmamış senaryosu sebebiyle vasat çizgisini aşamıyor. 

Film, yer yer Hollywood'un benzer işlerinden kopya motifleriyle - cinayet masası, üçlü ustalık hiyerarşisi, deli fişek polis tiplemesi- izleyicide bambaşka beklentiler yaratan gereksiz uzun süresini doldurduğunda yavan bir tat bırakıyor geride. Çünkü kurgu kötü. 

Şahane kadro. Cem Yılmaz oyunculuğunun doruğunda. Öyle lezzetli bir oyun çıkarıyor ki her işi bıraksın sinema yapsın diye düşünüyor insan. Şener Şen rahat, Çetin Tekindor tiyatrodan taşıdığı yetkinlikle rahatlıkla kalkıyor rolünün altından. Ancak yetmiyor. Filmi kurtaramıyorlar. 

Bir cinayet film kurgulanmış. Ama daha ilk sahnede kullanılan ve film boyunca konu olan kesik el'in sırf "film" olsun diye kesildiği anlaşılıyor sonunda. Çünkü ortadan kaldırılmak istenen kişi zaten ölmüşken vücudu parçalanıyor ve müdahele eden doktoru tırmaladığı için eli kesiliyor ve bulunması muhtemel bir şekilde doğaya bırakılıyor. Gömmek yerine!! Sakıp Sabancı ile Halis Toprak karışımı olan katilin bir psikopat olması beklenirken zavallı bir baba çıkıyor altından. Son derece güçlü ve akıllı bir kadın olan eşi, kocasının yetiştirdikleri bir çocukla aniden bir aşk evliliği yapmasına nedense hiç tepki göstermiyor. Hatta hala derin bir muhabbetle bağlı olarak O'nlarla aynı evde yaşamaya devam ediyor. Aksayan öyle çok nokta var ki. Üzülüyor insan. Cem'in ölüm sahnesi evlere şenlik o da ayrı. 

Bu kadro ile yola çıkılınca gişe kabiliyetinden emin olan yönetmen ne yapsam olur gibi maceracı bir yaklaşımla çalışmış sanki. 

Gene de Kazım Koyuncu'nun "Hayde" şarkısı ve meyhane sahnesi unutulmaz. Emeğe saygımız sonsuz ama daha nitelikli işler bekliyoruz. 

nz,  

 
Toplam blog
: 4
: 609
Kayıt tarihi
: 01.08.10
 
 

Tam, gerçek ve kendine özgü. Sorgulayan, anlamaya, bilmeye tutkulu. Farkındalıklarını artırmaya çalı..