Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

Ava giden avlandı

Ava giden avlandı
 

AVA GİDEN AVLANDI


Maçtan önce çok şeyler yazıldı söylendi. Ancak Fenerbahçenin takım olarak, yönetim, taraftar, medya ve diğer unsurlar olarak, adeta topyekün seferberlik ilan edildi. Bu galibiyet çok istendi. Zafere giden yolda her şey mübahtır anlayışıyla, her türlü iftiralar (bu günkü Milliyet.com’da Hıcal ULUÇ’un iftiraya uğradığını beyan etmesi.), kışkırtıcı mizansen demeçlerle Fenerbahçeli futbolcular gaza getirilmeye çalışıldı ve başarıldı. Hakem maçtan önce tahmin edildiği gibi, iptal ettiği firikik golü ve en küçük hareketlere dahi gösterdiği 7 adet sarı kartla Galatasaray’ın işini bitirdikten sonra, Fenerbahçeli futbolculara kerhen gösterdiği 3 adet sarı kartla, görevini fazlasıyla yapmış vede (ezelden beridir Fenerbahçeli olan) medyanın takdirini kazanmıştır.

Olaya Galatasaray açısından bakınca, kötü gününde olan futbolcu sayısı oldukça fazlaydı. Çarşambanın Benfica kahramanı Emre, derbinin soytarısı oldu. Milli maçların cengaveri Sabri’ninde ondan farkı yoktu. Serbest atışlarda nasıl defans yapılır, direk tutmanın sadece direği tutmak olmadığı, burnunun dibinden geçen topa engel olması gerektiği Sabri’ye öğretilmesi gerekir. Kaleci De Sanctis ‘te Benfica maçında panter kesilip, derbi maçında küçülenlerden. Lincoln ve Barostan sonra topa elleme hastalığına, Nonda’da yakalanmış anlaşılan, Yönetim topa kasten elle dokunanlara ve gerekli gereksiz itiraz edenlere ceza vermediği sürece, bu manzaraları daha çok görürüz. Bunun bir başka çareside, Floryada antreman programına saha içi davranışlar dersi koyup, eski hakemlerden birini tekni ekibe dahil edip ders vermesini sağlamak. Ayrıca bir zamanlar uygulandığı gibi, mentör uygulamasına geçmek.

“…yere düşmekle cevher sakıt olmaz kadr u kıymetten…” dediği gibi şairin, bu yenilgiyle Galatasaray değerinden bir şey kaybetmez. Hala Türkiye’nin İlk ve Tek Avrupa Şampiyonu ve Süper Kupa Şampiyonu ünvanını taşıyan yegane takımıdır. Gerisi züğürt tesellisi.

 
Toplam blog
: 61
: 2135
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

İstanbulda yaşıyorum, bir kamu kurumunda memur olarak çalışıyorum. Kitap okumayı, satranç oynamayı, ..