Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Klinik Psikolog Nurcan Arslan Kanber

http://blog.milliyet.com.tr/nurcanarslan

07 Mayıs '13

 
Kategori
Sağlık
 

Avakadoyla gelen gençlik

Avakadoyla gelen gençlik
 

Yaşlanma Karşıtı Avakado


Türkiye’de tüketimine pek de alışık olmadığımız bir meyve olan avokado son zamanlarda hem krem, şampuan gibi bakım ürünleri olarak, hem de besin madde olarak gittikçe popülerleşen bir meyve.

Lif oranı çok yüksek olan avokado doymamış yağ asitleri ve protein içermesinden dolayı diğer meyvelerden farklıdır (çoğu meyvede protein bulunmaz). Ayrıca avokado gerçek bir C ve E vitamini deposudur. İçerdiği doymamış yağ asitlerinden dolayı kalp hastalıklarına ve kansere karşı koruyucu etkisi vardır. Hücreyi yenileyen, hücre içerisinde temizleme yapan antioksidanları bünyesinde barındıran bu meyve kansere karşı savunma mekanizmalarını güçlendirir.

Avokado bağırsakları da çalıştırır ve kabızlığa karşı oldukça etkilidir. Vücutta yağ yakımının arttırılmasına sebep olur. Lif oranı yüksek olduğu için tok tutucu özelliği vardır ve bu özelliğinden dolayı zayıflamada da etkilidir.

Avokado antioksidan, protein , C ve E vitamini içerdiği için tam bir yaşlanma karşıtıdır ve kırışıklıklara karşı mükemmel bir kür olarak cilde rahatlıkla sürülebilir. Günümüzde çok duyduğumuz avokadolu kremler kırışıklıklara iyi gelen anti-aging özellikli krem diye adlandırılan ürün yelpazesinin içerisinde yer almaktadır. Bu sihirli meyve cilde nem verir, hassasiyeti giderir, cildin koruma tabakasını yeniler, oluşan kırışıklıklar ile savaşır ve derin çizgileri gözle görülecek şekilde en aza indirerek tedavi eder. Yaşlanmayı geciktirir. E ve C vitamini içerdiğinden cilde oksijen verir. Canlı, ışıl ışıl bir görüntü sağlar. Cildi mat, soluk görünümünden kurtarır .

Ciltteki yaşlanmayla savaşmak için çok para harcamadan evde kolaylıkla hazırlayabileceğimiz avokado maskesi ile mükemmel sonuçlara ulaşabiliriz.

Malzemeler: Yarım avokado (olgunlaşmış), 2 yemek kaşığı süt

Yapılışı: Avokadonun kabuğu ince bir şekilde soyulur ve dikey şekilde ikiye bölünüp çekirdeği çıkartılır. Ardından süt ile karıştırılıp püre kıvamına gelinceye kadar blender’dan geçirilir (ya da çatalla ezilebilir). Temiz cilde göz altı dahil sürüldükten sonra 20 dakika bekletilip ılık su ile yıkanır. 

  

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 69
: 3739
Kayıt tarihi
: 23.08.12
 
 

Anadolu Üniversitesi'nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra, İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Kl..