Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '16

 
Kategori
Güncel
 

Avatar zamanı!

Avatar zamanı!
 

internetten alınmıştır


Vahşi kaptalizmin dünyayı yiyip bitirdikten sonra başka bir gezegeni sömürmek için yaptığı saldırının öyküsü olan Avatar filmini akşam yeniden izledim...

Bazı kitapları tekrar okumaktan ayrı bilgiler edinildiği gibi, bazı filmleri tekrar izlemek de yeni ufuklar açabiliyor insan zihninde...Avatar da böyle bir film.

Batı kökenli kapitalist sömürgeciliğin ilk talan alanı Amerika kıtası olmuştu...Burada yaşayan ve yaşadıkları doğayla tamamen uyumlu hayat süren yerliler(kızılderililer) yok edildi.

Amerika'ya gelen vahşi Avrupalılar, Kızılderililerin "hayat ağaçlarını" devirdi, onları var eden tüm yerel değerlerini ateşli silahlarının gücüyle yok ettiler.

Daha önce İngilizler, Hollandalılır, İspanyollar da benzeri şeyler yapmışlardı. Onlar da Endülüs gibi, Hindistan gibi başka medeniyet merkezlerini silah zoruyla yok etmişlerdi.

Son yüz yılda ABD'nin yaptığı ortaçağ zulümlerini aratacak düzeye geldi. ABD sömürgecililği, dünyada sömürülmeye değer ne ve neresi varsa oraya saldırdı.

Saldırmadan önce de Avatar kahramanının dediği gibi: Önce saldıracağı yeri düşman yapacak politika yürüttü sonra da bu "düşmanı" yok etmek için kendinde hak buldu.

Zalimler hep böyledir...Vicdanlarını rahatlatmak için, sömürmek istedikleri ülkeyi bir şekilde kendilerine düşman yaparlar ki kendi kamuoyu nezdinde de saldırı meşru olsun...

Amerika bu saldırıyı, Vietnam'a, Kuba'ya başka Latin Amerika ülkelerine de yaptı ama en büyük ve en vahşi saldırılar İslam Topraklarına yapıldı.

Kendi elemanı olan Saddam'ı önce bir şekilde "düşman" yaptı, ardından Saddam'a iki kez saldırarak İslam Medeniyetinin baş kentlerinden biri olan Bağdat başta olmak üzere tüm Irak'ı yerle bir etti.

Suriye'yi de terör örgütleri ve Putin'e ihale etti... Amerika sömürgecilği bugün Putin'i bölgeye salmış durumda...Sovyet "terbiyesi" almış Putin de Amerikan saldırganlığını aratmayacak cinsten biri.

Ve Avatar...Yönetmen James Cameron yıllarca sinema teknolojisinin gelişmesini bekledikten sonra gerçekleştirdği bu film, Batı sömürgeciliğinin dünyayı bitirdikten sonra, dünya dışı saldırganlıının işliyor.

Yine kapital, yine hırs, yine acımasızlık, yine güç gösterisi, yine merhamet yoksunluğu, yine zalimlik... Takvimler hangi çağı, hangi zamanı gösterirse göstersin Şeytan'ın emrindeki zalimler aynı şeyleri yapmaya devam ediyor.

Avatar, Hind felsefesinde Tanrısal güçlerin yeryüzüne indiklerinde kullandıkları insani form anlamında kullanılmıştır... Filmde de merhamet sahibi insanlar Pandora ülkesinin yerel halkı formuna girerek zalimlerle mücadele ediyordu.

Bu Hind inanışı, aslında Allah'ın zaman zaman yeryüzüne kendi ilahi gücüyle doğrudan müdahelesi anlamında İslam inancına da uyar. Nitekim Bedir Savaşında Allah, Müslüman ordularını görünmeyen meleklerle desteklediğini Kur'an'da açıkça ifade etmiştir.:

""Hani siz Rabb'inizden yardım istiyordunuz. Buna karşılık O, 'Ben sizi birbiri peşinden bin melekle destekleyip yardım edeceğim.' diyerek duânızı kabul etmişti." (Enfâl: 9)

Halk arasında Elem tera, diye bilinen Fil Suresinde de, tıpkı Avatar filmindeki kuşlar gibi, Allahın Kabe'yi yıkmak üzere gelen zalim Ebrehe üzerine gönderdiği Ebabil'ler vardır:

"Görmedin mi, Rabbinin Fil sahiplerine ne yaptığını... Onların tuzaklarını boşa çıkardı... Ve onların üzerine uçan Ebabiller gönderdi... Onlara pişmiş balçıktan taşlar atıyorlardı... Nihayet onları biçilmiş ekin gibi yaptı..."(Fil Suresi9

Bugün de dünyanın zalimlerinin talan uğruna acımasız katliamları şiddetini artırarak sürüyor. Amerika'dan izinli Rus Putin Türkmen Dağ'ını bombalıyor;Müslüman Türkmenlerin "Hayat Ağacı"nı yıkmaya uğraşıyor.

Halep, İdlip, Musul, Kerkük ve daha pek çok İslam memleketi bu vahşi saldırıların hedefi olmuş durumda... Şeytan'ın askerleri Müslümanların "Hayat Ağacı"nı devirmek için saldırıyor.

Bu saldırı sonucu, Müslümanlar yurtlarından yuvalarından sürülüyor... Sömürü alanı tamamen boşaltılmak isteniyor...

Avatar filminde, tam herşey bitti sanıldığı anda, bir şekilde ilahi yardım erişiyor ve dağınık kabileler bir araya geliyor; orman tüm doğal yapısıyla savunmaya geçiyor ve zalimlerin çelik zırhlı silahlarını yok ediyorlar.

Bugün de dünyadak zulüm öyle arttı ki, belki de bu vahşeti durduracak "Avatar"ların dünyaya inme zamanı gelmiştir!

Görelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..