Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '12

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Avcılık doğanın ve hayvanların katledilmesidir; mutlaka tamamen yasak edilmelidir

Avcılık doğanın ve hayvanların katledilmesidir; mutlaka tamamen yasak edilmelidir
 

Resim internet ortamından alınmıştır.


Benim hiç avcı dostum yok, olamaz da zaten. Türkiye Cumhuriyeti devleti üç kuruş harç için av teskeresi dağıtıyor. Tüfeği de bakkaldan alıyorsunuz.

Kerim Korkut “Bu ülke değişmeden Anayasası değişemez” diye boşuna söylemiyor. Bir yanda hayvanları öldürme kanunu, diğer yanda hayvanları koruma kanunu. Şu rezilliğe bak ya!

Kerim Korkut’un inşallah ülkemize getireceği “AHE KANUNLARI” ve “HALK DEMOKRASİSİ” kendilerini koruyamayan hayvanları bile korumayı öngörüyor. Çocuğunuz öldürüldüğü zaman doğru polise koşuyorsunuz. Sizin avcılarınız hayvanların yavrularını öldürdükleri zaman gidebilecekleri ne polis ne de mahkemeleri var. Üstelik onları yaratan da kesip yiyin demiş.

Ya bırak onu bunu; can taşıyanın canı alınır mı? Pırasanın içine doğruyorsun ürkek bakışlarını düşünmeden. Hayvanlardan kim sorumlu? Yok, kardeşim ben din kaynaklarında hayvanlarla ilgili hiçbir şeye rastlamadım. Kuran’da bir tek ayet var onda da kesin yiyin diyor. Yaratan sahip çıkmıyor biz de öldürüyorsak nerelere gitsin bu zavallı yaratıklar!

Bazen hayvanlar insanlara saldırıyorlar. İyi ediyorlar. Bir somak mısırım gitti diye yaban domuzu sürüsünü katledenleri keşke o domuzlar… Öldürdüğü yaban domuzunun üzerine çıkarak silahıyla kahraman gibi fotoğraf çektirenlere ne demeli. Üstelik marifetmiş gibi TV’lerde yayınlıyorlar, yazıklar olsun! Mısır tarlanın etrafına tel örgü çek.  Baraka yap orada yat. Bekçi tut. Hayvan bu, ne bulursa onu yiyecek. Tarlaya girdi diye domuzlar öldürülür mü? Sığırlar da tarlaya giriyor, onları da öldür o zaman!

Hayvan severlerin hassasiyeti sokak köpekleri ile sınırlı. Belli ki bazılarının kocaları ya da ağabeyleri Istranca Dağları’nda avda. Avcılıkla ilgili hayvan severlerden tepki görmedim. Öldürerek zevk, eğlence olur mu? Zaten orada gücü gücü yetene. Derdin dağda gezmekse al yanına çomarını, dağılmış yıkılmış kuş yuvalarını onar. Yaralanmış, kuyruğu bir yere sıkışmış, uçurumdan düşmüş hayvanları koru, tedavi et. Ceylan gözlü yavrucağın kınalı kekliği öldür getir dememiştir yakala getir demiştir de sen anlamamışsındır.

Bir ayıyı vurdu diye adama ceza veriyorsun. Avcının da yaptığı aynı. Üstelik şimdilerde var mı bilmiyorum Tarım ya da bilmem Turizm bakanı her neyse ülkeye turist gelsin diye hayvan başı bilmem kaç dolar alıp avlanmak için turistlere belli bölgelerde av izni veriyordu. Sayın turist 100 dolar ver Kaçkar dağında domuzlarımız, ayılarımız var, onları avla.

Abuk sabuk konularda kanun teklifi veren vekillerin nedense bu konu hiç akıllarına gelmiyor. Avcılık nedeniyle bir yıl içinde belki de dağlarımızda binlerce hayvan öldürülüyor. Bir de kalkmışlar doğa ve çevrenin tahribatından bahsediyorlar. Hayvanları öldürün diye imzalı mühürlü izin belgesi ver sonra da kalk çevreden doğadan bahset. Yeni Anayasada da yer alacak değil mi bu? Hayvanları öldürmek için kanun yapacaksınız çağdaş Anayasanızda! Ve bu ülkenin malum %60’ları evet diyecekle o Anayasaya!

Avcılığı savunan insanların psikolojilerinde sorun olmalı. Zavallı hayvanlar zaten zor yaşam koşulları içinde hayata tutunmaya çalışıyorlar. Bir de siz üç kuruşluk bir zevk için onları vuruyorsunuz. Halk istemese devlet yapamaz. Demek ki öncelikle hayvanların katili biziz! 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..