Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '07

 
Kategori
Haftasonu
 

Avcumdaki bulut

Antalya dışında başka bir şehrin kışını yaşamamış olan biri ; karı, buzu, kırağıyı, tipiyi, boranı, sisi bilmez pek. Bunlardan biri de benim. Kar yağarken sadece bir kez gördüm. 1993 yılıydı ve çok özel bir durum olduğu için, karlı Antalya manzaralı kartpostallar basıldı o yıl.

Bugün hava yağmurlu diye eve kapanmak istemedik. Yeni Isparta yoluna gittik, sonbahar fotoğrafları çekmek için.

Yol boyunca neredeyse hiç boş toprak parçası yoktur yeni yolda. Çam ağaçları, akarsu kenarlarına dizilmiş söğütler, portakal bahçeleri ve ille de çınarlar...

Çınar ağaçları muhteşemdi. Hepsi de sarılara bürünmüş ve büyük çınarların hiçbiri yapraklarını dökmemişti. Çam ağaçlarının arasında renkleri daha da albenili olmuştu.

Karacaören santralı için toplanan su, çamların ve dağların aynası olmuştu sanki. Suya bakınca, gerçek görüntünün aksini suda görüyorduk.

Bulutlar dağların eteklerine kadar inmişti. Çamların yeşili, suyun aynalı pırıltısı, bulutların tülümsü inceliği ve beyazlığı doyumsuzdu.

Aynı yoldan dönmeyelim diye Ağlasun yoluna saptık. 950 metreye tırmanmaya başlayınca bulutların arasında kaldık. Yer yer yol seçilmez oluyordu bu yüzden.

Yarım asırlık ömrümde çok az rastladığım bir durumdu bu. Arabanın penceresini açtım, elimi dışarı çıkardım. O ıslak serinlik, o tülümsü bulut avuçlarıma doldu sanki.

Hiç kartopu oynamamış, hiç kardanadam yapmamış, hiçbir sabah perdeyi aralayınca ortalığı bembeyaz karlarla kaplı görmemiş biri olarak, avcuma dolan bulutun bana yaşattığı mutluluğu anlatmam imkansız.

Bu yazıyı mutlulukla yazarken içimi acıtan bir şeyler de oldu elbette. Karda, tipide üşüyen insanlar...

Avcumdaki bulutu almasınlar, ben onlara diğer avcumda yıllardır sakladığım Akdeniz Güneşi'ni vereceğim...
 
Toplam blog
: 261
: 2212
Kayıt tarihi
: 23.07.07
 
 

1954 Antalya doğumlu ve Antalyalı'yım. Ülkemin ve özellikle bu şehrin sevdalısıyım. Sanatın pek çok ..