Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '10

 
Kategori
Dekorasyon
 

Avizelerin Temizliği

Avizelerin Temizliği
 

avize kristali


Avizeler salonların en önemli dekoratif bileşenlerindendir. Güzel bir avize ile salonunuza katacağınız atmosfer ve kişiliği diğer dekorasyon uygulamalarından pek azı ile sağlamak mümkündür. Avizeler hem estetik açıdan salonlara çok büyük bir değer katmakta, hem de evinizi daha zengin göstermekte ve prestij sağlamaktadır. Özellikle sık sık önemli misafir ağırlayanlar için, gelen konuklar üzerinde son derecede baskın bir etki yaratılmasında salona konulacak güzel ve salonun genel dekorasyonu ile uyum halindeki bir avizenin etkisi göz ardı edilemez.

Gelelim avize temizliğine. Günümüzde avizeler çok çeşitlendi. Küçük kristal camlardan oluşmayan avizelerin yüzeyini nemli bir bezle silmek, hatta toz almak için kullanılan, hassas toz bezleri gibi temizlik ürünleri ile tozunu almak yeterli olabilir. Ancak kristal avizelerin temizliği biraz zordur. Özellikle sigara içilen evlerde, kristallerin yüzeyi bir süre sonra sarı bir tabaka ile kaplanır. Bu is tabakası, hem avizenin görüntüsünü kötüleştirir, hem de ışık dağılımını olumsuz etkiler.

Kristal avizeler temizlenirken, kristallerin teker teker sökülmesi, dikkatlice uygun bir kimyasal madde ile, çizmeden temizlenmesi, ve yine özenle yerine monte edilmesi gerekmektedir. Neyse ki, kristal pek çok temizlik ürünü ile kimyasal tepkimeye girmemektedir. Burada dikkat etmeniz gereken, kristalleri temizlerken kullanacağınız bez ya da benzeri temizlik ürününün kristalleri çizecek kadar sert bileşenler içermemesidir.

Kristalleri birbirine temas etmeyecek şekilde bir miktar suda bekletmek temizlik işlemini kolaylaştırmaktadır. Ayrıca, temizlik suyuna karbonat ya da soda ve sirke ilave ederek, kristalleri ilk günkü parlaklığına kavuşturmanız da mümkündür.

Kristallerin birbiri ile temas etmesini kesinlikle önlemeniz önemlidir. Bunun nedeni, kristallerin birbiri ile temas eden kenarlarının birbirlerini çizebilmesidir. Mikro boyutta kristallerin keskin kenarları, düzgün yüzeylerinden çok daha serttir.
 
Toplam blog
: 2
: 3960
Kayıt tarihi
: 03.07.10
 
 

Anadolu Üniversitesi İşletme mezunuyum. Şu anda Selçuk Üniversitesinde mühendislik eğitimi almaktayı..