Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '16

 
Kategori
Deneme
 

Avlar

Avlar
 

Bedel ödemeden bir şeyler sahibi olmak bu dünyada yok. İş devletlere gelince bedel ödeyenlerin ve rahata erenler arasında ciddi bir farklılık olduğu ise su götürmez bir gerçek.

Demokrasinin güzelliği de burada. Bedeli ödeyenler ile bedel sahibi olanların aynı olduğuna dair ciddi bir algılama var. Bu kısmen doğru olsa da, demokrasinin ikna etme sanatı olduğu malum. Kim daha fazla inandırıcı oluyorsa iktidar o oluyor.

Dayak yiyen ve bu durumu kanıksamış bir toplumun, demokrasiden anladığı daha az dayak yemek veya suratına değil de poposuna vurulmasını talep etme hakkı vardır.  Bu gayet mantıklı bir tercihtir. En azından yiyeceği dayağı seçme hakkına sahip olmak bile bir özgürlük sayılabilir. Daha özgür ruha sahip olan çok daha fazla sorgulayan kişi ve kişilerin toplumdan dışlanması gerekir ki, çatlak sesler toplumda fazla dile getirilmesin. Devleti yıllarca “tabu” olarak gören insanlar devletin onların mutluluğunu sağlamak üzere var olduğunu anlaması her gün dayak yeme alışkanlığı edinmiş bir toplumda çok zor bir çelişki. Nedenine gelince kendisine iyi muameleyi yakıştıramaz. Sevgi görmeyen sevgiyi nasıl ifade etsin ki?

Av ve avcılar arasındaki doğal ilişki tarihler boyunca hep var olagelmiştir. Avcının aç kalmaması için ava ihtiyacı vardır. Avcının ava her zaman ihtiyacı varken, avın avcıya fazlaca ihtiyacı yoktur. Avcı avını beslemek, ikna etmek, onun kılığına girmek zorundadır. En iyi avcı avının kılığına girebilen avcıdır. Onu ürkütmemesi korkutmaması ve hep ava ben de senin gibiyim mesajı vermesi gerekir. Demokrasi insanların fikirlerini en iyi ifade ettiği yönetim olduğu gibi, avcıların kendini en iyi av kılığına soktuğu yönetim şekli de olsa gerek…

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..