Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '18

 
Kategori
TV Programları
 

Avlu Dizisi Demet Evgar İçin Yeni Bir Yol Oluyor

Avlu Dizisi Demet Evgar İçin Yeni Bir Yol Oluyor
 

Avlu dizisi ekrana geldiğinde genel bir beğeni topladı.  İlk bölüm için parlak reyting olduğuna değinmeden edemeyeceğim. Perşembe gecesine bakıldığında zor bir gecede yayın hayatına “Merhaba” diyen dizi, iyi performans gösterdi. Şimdiden sonra 2. – 3. Bölüm ile her şey daha netleşir. Ama ekran tanışması Avlu dizisi için iyi sonuç verecek diye tahmin ediyorum.

Dizinin geneline baktığımızda aslında Türkiye’nin kanayan yarası ile karşılaştık.

Avlu dizisi: 1979 yılında başlayan 1986 yılına kadar devam eden Prisoner dizisinin 2013 yılında uyarlaması olan Wentworth-Prison diziden uyarlandı. Yani bu 3.versiyon ve Türkiye’de uyarlanan bir dizi.

Peki, bu diziyi seyredilmez mi yaptı?

Tabi ki hayır!

Dizinin bazı kesimler tarafından gerçeği yansıtmadığını düşünenler olmuş. Ama dizinin içerisinde bu hapishanenin özel bir hapishane olduğunun altı çizildi.

Dünyada sıklıkla bir annenin başına gelebilecek bir hikaye seyrediyoruz. Bazı kurumlarda “Çaylak” vardır. Tıpkı hapishanelerde de bu böyledir. Bu öykünün kökleneceği duruma doğru ilerleyen dizide gözlerimi Demet Evgar’dan alamadım.

Demet Evgar, kariyerinin çoğunu komedi unsurlu işler ile çizmiş bir sanatçıdır. Ama Demet Evgar’ın Avlu dizisinde acıların kadını havasındaki haline çok inandım ve sevdim. Ezilen kadının şiddetli dönüşüm halini daha ilerleyen bölümlerde izlerken Evgar’ı daha da seveceğimi biliyorum. Dizinin kadın oyuncularının performansı izleyiciyi ekrana kilitleyecektir. Eğer ki bu dizi izlenilmez ise “Türkiye’deki kadın sorunu için yüzünü ters tarafa dönmüş” sayarım. Çünkü dizinin senaryosu gerçeğin ta kendisi! Kadın izleyenlerin bu diziyi izleyip, ezilmeye karşı birleşerek güçlenmesini bekliyorum!

Dizinin kadrosu zaten özen ile seçilmiş kadın oyunculardan oluşmuş.  Limon Film imzalı projenin başrollerinde: Demet Evgar, Ceren Moray, Nursel Köse, Kenan Ece, Teoman Kumbaracıbaşı, Şebnem Dönmez ve Rüçhan Çalışkur yer alıyor. Projenin yönetmen koltuğunda İftarlık Gazoz, Dondurmam Kaymak gibi başarılı projelere imza atan Yüksel Aksu oturuyor.

Herkesin; eline, emeğine, gönlüne sağlık! Yolunuz açık olsun!

Avlu dizisi başarılı bir proje olmuş!

Demet Evgar:

1980 yılında Manisa’da doğan Demet Evgar, oyunculuğa 17 yaşındayken yer aldığı tiyatro topluluğunda başladı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun olduktan sonra arkadaşlarıyla birlikte “Tiyatro Kılçık” adında bir topluluk kurdu. Tiyatro dışında Aslı ile Kerem, Bütün Çocuklarım, Emret Komutanım, Beyza’nın Kadınları, Banyo gibi yapımlarda yer alan Evgar, başrollerini Emre Karayel ile paylaştığı 1 Kadın 1 Erkek adlı dizi ile adını duyurdu. Sergilediği başarılı performanslarla birçok ödül kazanan oyuncu ayrıca; Yeni Numara, Vay Arkadaş, Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok, Sen Aydınlatırsın Geceyi, Yahşi Batı, Sofra Sırları, Aile Arasında gibi birçok dizi ve filmde yer aldı.

Hayatta başarılı işlere imza atmanız dileği ile…

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

https://www.facebook.com/eceeryazilari

https://www.facebook.com/dizisin

https://www.facebook.com/EceERFanClub

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..