Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

AVM'lerden sorumlu bakana çağrımdır; Şu "delik poşet"lerini başlarına geçirin, lütfen!

AVM'lerden sorumlu bakana çağrımdır; Şu "delik poşet"lerini başlarına geçirin, lütfen!
 

internetten alınmıştır


AVM'lerin "hep bana" cı olduğun biliyoruz elbette... Satmadıkları bir şey yok. Sabahın köründen gece yarısına kadar açıklar. Nerdeyse gece yatısı için bile yerler ayarlayacaklar.

Bu AVM saltanatına son vermek üzere çalışmalar yapılıyor. Gerçi bunların çoğu "çalışma" aşamasında kalıyor, henüz uygulamaya geçen bir şey görmedik.

Hani, çalışma saatlerinin sınırlandırılması, hafta sonunun tatil edilmesi vesaire... Böylece küçük esnafa da nefes alma fırsatı verilecek sözde...

Öteden beri bunlar söylenip duruyor da anlaşılan güçlü bir AVM lobisi var... Nedense AVM'ler üzerine yapılacak operasyonlar plan aşamasını geçemiyor.

Her neyse... Benim asıl derdim bu AVM açgözlülüğünün başka bir yönüne vurgu yapmak... Her şeyi satan bu AVM'ciler, son zamanlarda alışveriş poşetlerini de delmeye başladılar... Neden?

Nedeni şu; vatandaş aldığı öteberiyi doldurduğu poşeti evinde çöp poşeti olarak kullanmasın... Kullanamasın ki AVM'den çöp torbası satın alsın!

Kapitalizm işte böyle bir şeydir. Maddi menfaatleri uğruna dünyayı kirletenler, üç kuruşluk poşet parası için, alışveriş poşetlerini delmeyi de ihmal etmiyorlar.

Dünyamız zaten poşet kirliliği içinde boğulurken, bunlar hiç değilse, alışveriş poşetlerinin çöp torbası olarak değerlendirilmesine böylece poşet tüketiminin azaltılmasına fırsat tanımıyorlar...

Çünkü, onların doymak bilmeyen bir iştihaları var... Bütün bedenleri ve ruhlarıyla para kazanmayı düşünüyorlar... Dünya nefes alıyor mu almıyor mu umurlarında değil...

Ben diyorum ki, bu vahşi kapitalizmin mabedleri olan AVM'lerin sahipleri bunları düşünmez bari devletimiz düşünsün ve bu poşet işine el atsın.

Ne demek delik poşet vermek?... Aslında bu bir yönüyle velinimeti olan insanlara da hakarettir. Eğer ben çöp torbası alacaksam zaten alırım -ki alıyoruz- sen alışveriş torbasını delerek ne yapmak istiyorsun?

Her girişimizde yüzlerce lira bıraktığımız bu AVM canavarları, bir küçük poşeti bile paraya tahvil etme derdindeler...

Nerde Çevre Bakanlığı, kim sorumlu bu işlerden?... Bu poşetlerimizi delenlerin tepesine geçirin delik poşetleri...

En yağmurlu havalarda bu poşetlerle salın ortalığa....

Yok, yok yağmurlu hava yetmez, çeviz büyüklüğünde dolu yağdığında çıkarın sokağa...

Aslında o da yetmez, başlarına ateş yağsın ki diyeceğim ama o zaman deliksiz poşetleri de işe yaramayacak...

Velhasıl, AVM'lerin poşet delme işine acilen son verilmeli... Bunu kim yapacaksa ya da yaptıracaksa derhal yaptırsın!

İnsanda biraz utanma olur, yahu!!!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..