Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Baterist Kızı Melisa

http://blog.milliyet.com.tr/melo

07 Kasım '07

 
Kategori
Müzik
 

Avril rüzgarı

Avril rüzgarı
 

O bir punkçı... O bir patenci... Dinamik ve gerçek bir asi... Küçük bir kasaba çocuğu... Sınıfta bile sakin oturamazdı, kendini göstermek için her an hareket halindeydi... Kendine sonsuz güveni vardı...

Yaşı henüz 17 idi... Şöhret olmak için hep ön planda, hep canlı bir çocuktu ve tek başınaydı... Kendi başına New York' a ve Los Angeles' a kadar şarkılarını duyurabilmişti. Hissettiği gibi yazıyordu, hissettiği gibi giyiniyordu, hissettiği gibi davranıyordu, hissettiği gibi şarkı söylüyordu... Başkalarının ne düşündüğü onu hiç ilgilendirmiyordu.

"Anything but ordinary" kişiliklere seslenen bir eserdi... "Complicadet" ise gitar ile oluşturulmuş basit bir besteydi. "I' m with you" şarkısı, kendisinin insancıl yönlerini yansıtmaktaydı. Fakat "Unwanted" ve "Loosing grip" isimli şarkıları, kişiliğinde gizli kalmış yenilginin ve reddedilmişliğin getirdiği tüm çığlıkları açığa çıkartmaktaydı. Avril' in hayat hakkındaki tecrübelerini anlatan şarkılar ise "my world" ve "mobile" yapıtlarıdır.

Avril daha küçük bir çocukken yatağının ortasına oturup avaz avaz bağırırmış. Sahnede olduğunu düşünüp, çevresinde binlerce kişiden oluşan bir kalabalık hayal edermiş. Sonra o çocuk yatak odasından çıkarak şarkılar söylemeye başladı... Önce kiliselerde İncil şarkılarıyla başladı... Festivallerde vokal yaptı... Yerel şarkılarla toplantılarda söyleyip, bazende yetenek yarışmalarına katıldı. Sonra Arista Records şirketi tarafından keşfedildi ve Manhattan' a taşındı.

"New York" çalışması esnasında neredeyse tamamen stüdyoda yaşamaya başladı ama çalışmaları ilk başta ne yazık ki başarı getirmedi. Çok yetenekli insanlarla çalışıyordu ama yaptıkları Avril' i yansıtamıyordu. Şarkı sözlerini başkalarının yazması istensede, o kendi şarkılarını kendi yazmalıydı ve bundan asla vazgeçmedi. Bu sebeple sahil kenarı bir mekan seçip Los Angeles' a gitti ve aradığı ortamı orada bulmuştu. Yapımcı Clif Magness' le tanıştığında artık aradığı adamı da bulmuştu... Çünkü bu yapımcı Avril' i sadece yönlendirdi, onu anlamıştı ve kendi isteklerini uygulamasına müsade etmişti.

"Let go" ve "Magness" şarkıları hayran kitlesinde artış sağladı ve ünlü yapım şirketi Matrix' le bir sözleşmeyi beraberinde getirdi... Dido, Coldplay, Branaked Ladies ve Sun gibi ünlü müzisyenlerle çalışan Network Managment isimli firmayla anlaşma yaptı.

"Complicated" aslında hayatı anlatıyordu... İnsan ilişkilerini ve aldatmaları anlatıyordu... Yani özel bir insana yazılmış şarkı değildi. "Losing Grip" eski bir erkek arkadaşına yazdığı şarkıydı... Arkadaşı kendisine duygusal anlamda hiçbir şey verememişti belki ama onun sayesinde güzel bir şarkısı olmuştu.

Avril' in şarkıları hem erkeklere, hem de bayanlara hitap edecek özelliktedir... Birkaç maceracının dinleyebileceği müziğinde ötesinde, tüm insanlığa ulaşmayı hedefleyen bir yerlerdedir.

Avril bütün dünyaya Rock dinletmek istiyor... İnsanların, yaptığı müziğin gerçekliğine, dürüstlüğüne ve içtenliğine inanmalarını istiyor.

Avril Lavigne... O fırtına adayı bir rüzgar... Gerçek, sağlam ve etkili... Eminim çok uzun yıllar esmeye devam edecektir.

 
Toplam blog
: 2
: 1864
Kayıt tarihi
: 21.09.07
 
 

1995 yılı Temmuz ayında İstanbul' da dünyaya gelmişim... Yengeç burcundanım... Öğrenciyim, bu sene 7..