Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '06

 
Kategori
Futbol
 

Avrupa' da titreyen takım

Avrupa' da titreyen takım
 

Bir zamanlar bir Galatasaray vardı... Maçlarını izledikten sonra yense de yenilse de size kaliteli futbol izlemiş olmanın zevkini yaşatırdı. Paslarıyla, şutlarıyla, taraftarın desteğiyle tam bir futbol ziyafeti izlerdiniz.

Avrupa maçlarımız vardı sürpriz yaptığımız, son dakikada yıldızlaşan Balkan İmparatorlarımız vardı. Boğaz’ın Boğası deyince rakip defansların dizleri titrerdi. Kimler geldi kimler geçti bu Avrupa defterlerinden. Bir zamanlar Galatasaray’ı duymayan var mıdır acaba?

Yurtdışında öğrenci olduğum için maçları internetten satın alarak izlemem gerekiyor. Sanırım en son ligin ilk iki haftasını ve ilk Liverpool maçını izledim ve o zamandan beri sessiz protesto yapıyorum. Gördüm ki artık Avrupa ve Galatasaray sözcükleri eskisi gibi yanyana yakışır bir şekilde durmuyor. Futbol kalitemiz o kadar düşmüş ki İngilizleri, Fransızları, İtalyan’ları izlerken “futbol buymuş” diyesim geliyor. Bunun sebebi yönetimdeki kargaşa mı, teknik direktör krizi mi, agresif yetişen genç oyuncular mı yoksa iki maçını kasetten izleyip transfer edilen sözde yıldızlar mı bilmiyorum ama Galatasaray’ın son halini görünce içim cız etti.

Bir zamanların Avrupa Rüyasın’da mı yaşıyor klübümüz nedir bu enkaz hali? Eskiden kuralarda Galatasaray çıktığı zaman ciddiye alınırdı, artık neredeyse rakiplerimiz bize karşı yedeklerle mücadele edecek. Bir maç kükresek diğer maçlarda köşemize sinip kalıyoruz. Onu da beceremiyoruz çünkü bir ara öğrendik dediğimiz savunma yapmayı da beceremiyoruz. Hiç korkmadan, yorulmadan oynayan, sahayı rakibine dar eden Galatasaray’a benzemiyor izlediklerim. Şut çekemeyen, pas veremeyen insanlar özellikle seçilip bir takıma konmuş gibi. Burada isim verip spor yorumculuğu havasına girmeye gerek yok çünkü takım olarak kötü bir grafik çiziyoruz. Bunu bir iki kişinin omuzuna yükleyip sorumluluktan kaçamayız.

Avrupa’yı titreten takım Avrupa’da titrer oldu. Güzel bir tarih yazılmış ama ona yakışır bir futbol sergilemek ve bu futbol zevkini de yaşatmak gerekir. Bir zamanlar Barcelona’yı zorlayan Galatasaray şimdi ki İspanyol devleriyle karşılaşsa hali nice olurdu? Umarım Galatasaray’ı bu hale getirenler biran önce olayın ciddiyetinin farkına varırlar. Böyle güzel bir klübe başarı yakışır, Avrupa Arenasında titremek değil!

 
Toplam blog
: 128
: 1989
Kayıt tarihi
: 03.10.06
 
 

Gözlerini kapat ve düşün: bir cümle kaç kişide farklı etki yaratır? Birbirimizi anlamanın gittikçe z..