Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '12

 
Kategori
Güncel
 

Avrupa Birliği'nden Avrasya Birliği'ne doğru, parlayan yıldız Türkiye

Avrupa Birliği'nden Avrasya Birliği'ne doğru, parlayan yıldız Türkiye
 

Avrupa Birliğinden Avrasya Birliğine doğru, Parlayan Yıldız Türkiye


Türkiye, Avrupa ve Müslüman dünyası arasında, Ortadoğu’da ve Kafkaslarda, medeniyetler çatışmasına karşı güvenliğin ve uzlaşmanın bir moderatörü, stratejik aktörüdür. 

Avrupa Birliğinden Avrasya Birliğine doğru, Parlayan Yıldız Türkiye

Türkiye, Avrupa Birliği’ne girme hedeflerini revize ederek, Stratejik planlamasını, Avrasya’nın merkezinde stratejik, kilit bir devlet olmanın tüm avantajlarını etkin kullanmak adına, AB ile olan ticari ortaklıkları koruyarak ve geliştirerek, Dünyaya yön vermeye başlayan Çin, Hindistan, Japonya, Rusya gibi Doğu ülkeleri ve Avrasya Birliği ile güçlü, verimli ilişkiler tesis etmek, bu birliğin ilk üyelerinden olabilme mücadelesi, değişen dünya koşullarına hızlı ayak uydurma yeteneğinin bir neticesi olarak değiştirmelidir.

AB standartlarına erişmek, toplumsal refah, evrensel norm ve değerleri getirecek reform calışmaları, Türkiye’nin çağdaşlaşması, yenileşmesi, standartlarının geliştirilmesi açısından çok önemlidir. Fakat Avrupa’yıve Avrupa Birliğine üye birçok ülkeyi, Yünanistan, İspanya, İtalya, İrlanda, Portekiz başta olmak üzere , Fransa’yı, hatta en güçlü devletlerinden Almanya’yı dahi olumsuz etkileyen ekonomik kriz,  Avrupa Birliğinin ortak para, ortak bütçe disiplini politikalarının yürümediğini göstermektedir.

AB’ye üyelik başvurumuz, Kazakistan, Belarus ve Rusya’nın (Putin’in) öncülüğünde başlatılan  Avrasya Birliği bölgesel entegrasyonuna üyeliğe engel teşkil etmemelidir. Putin, AB’ne rakip görülen bu birlik için "Avrasya Birliği üyeliği, doğrudan ekonomik çıkarların yanında, üyelerinin Avrupa'ya daha hızlı entegrasyonunu çok daha güçlü bir açıdan sağlamış olacak" ifadesini kullanmıştır.

Dünya küreselleşme, siyasi, ekonomik, kültürel, sosyal entegrasyonlar ve birlikler adına ne karar alırsa alsın, Türkiye vatandaşlarının emekleriyle kazandığı milli gelirini Yunanistan gibi ekonomik değerlerini hoyratça harcayan, dengesiz yapılarını iyileştiremeyen, iflas eşiğindeyken bile askeri gücünü bizimle dalaşma uğruna heba etmekten kaçınmayan ülkelere hediye etmeyecek, siyasi ve ekonomik bağımsızlığından taviz vermeyecektir. 

Dağılmamak, çökmemek üzere direnen bu birliğe girmenin şartlarını sadece AB değil, Türkiye de belirlemelidir. Bütçe disiplini, çıkmazdaki ülkelere ekonomik yardımlar konularında öncelik ülkemiz vatandaşlarının hakkı, hukuku ve çıkarlarıdır.  

Türkiye, Avrupa ve Müslüman dünyası arasında, Ortadoğu’da ve Kafkaslarda medeniyetler çatışmasına karşı güvenliğin ve uzlaşmanın bir moderatörü,  Avrupa Birliği’nin kapısını çalarken, onların şartlarına uymaya odaklılık yerine, kendi şartlarını da sunan, karşılıklı faydalar üzerinden anlaşmaya varan, bir genç ve dinamik nüfuslu stratejik aktördür.

Türkiye AB , Avrasya Birliği, Ortadoğu, Kafkaslar, Akdeniz ve Asya’nın uzlaştırıcı parlayan yıldızı olacaktır.

 
Toplam blog
: 9
: 603
Kayıt tarihi
: 19.01.12
 
 

O.D.T.Ü. 1991 mezunuyum, Araştırmacıyım, İyi bir analizciyim, Yazmak, Evrensel adalet, dua, şükür..