Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '13

 
Kategori
Siyaset
 

Avrupa Birliği Türkiye’yi Müslüman olduğu için değil, demokratik bir ülke olmadığı için almıyor

Avrupa Birliği Türkiye’yi Müslüman olduğu için değil, demokratik bir ülke olmadığı için almıyor
 

Evet, AB üyesi Müslüman ülke yok; ama AB üyesi olmaya layık Müslüman ülke de yok. Yine de Türkiye farklı. Bir kere Avrupa ile sınır; yani onunla gerekirse bütünleşebilir. AB’nin bütün üyeleri aynı etnik kökenden değil ya. Sonra pek başardığı söylenemez ama son iki yüz yıldır devam eden bir Avrupalılaşma hareketi var. Yine bir artı sisteminin kendisi değilse bile adı demokrasi. Ülkede her alanda Avrupa normları var. Kanunlarını AB yasalarına uydurdu. Bütün bunlara rağmen AB 50 yıldır Türkiye’yi almıyor.

Uzman kaynaklar bunun nedenini Türkiye’nin Müslüman bir ülke oluşuna ve nüfusunun yüksek olmasına bağlıyorlar. Bunların şüphesiz etkisi var ama bence asıl neden Türkiye’nin gerçek anlamda demokratik bir ülke olmaması.

Tamam, kanunlarımız Avrupa’dan alınmış. Standartlarımız, normlarımız Avrupa’ya göre; ama halkımız Avrupalı değil. Devlet Avrupalı, halk Afrikalı. Evli bir kadın kocasından habersiz bakkala gidemiyor. Tahsil yapması, çalışması, yurt dışına gitmesi kocasının iznine bağlı. Babası çocuğunu, kocası da karısını dövebiliyor. Bazı yerlerde kadınlara mirastan pay verilmiyor. Kadın doğurduğu çocuğun adını bile koyamıyor. Çocuğun okuyacağı okula, seçtiği mesleğe ve evleneceği kimseye ailesi karar veriyor. Vali yönettiği ilde içki içmeyi yasak edebiliyor. Bir kısım insanları çağın gerisinde olan böyle bir ülkeyi siz AB olsanız alır mısınız? Bazı kimseler davetle, bazıları ise kelepçe takılıp sürüklenerek karakola götürülüyor. Patron çalışanın ücretini geç verebiliyor ya da hiç vermeyebiliyor. Eşinden boşanmak isteyen kadınları kocası öldürüyor. İşçileri işten atmak için artık bir neden gerekmiyor. Davalar 10 yıl sürüyor. Suçu belli olmadığı sürece insanlar yıllarca tutuklu kalabiliyor. Ve daha neler neler… İçkili araba kullanıp size çarparak öldüren şoför en fazla 2 yıl yatıyor. Planlayarak adam öldüren kimse 20–30 yıl yatıp çıkıyor. İnternetin %50’si kapalı, yani yasak. Ve daha neler neler…

Bu tabloyla biz bırakın AB’ye,  affedersin ahıra bile giremeyiz! Bir de kalkmış bizi niye almıyorlar diyoruz. Anketlerde evli erkeklerin beşte biri beni aldatırsa karımı öldürürüm diyor. 25 milyon evli erkek var. Yani bu demektir ki 5 milyon potansiyel psikopat katilimiz var. Devlet kanunları AB yasalarına uydurdu ama halk ne olacak. Adamlar hapisten çıkan suçluları kurban keserek karşılıyorlar. Aslında AB’ye müracaat edip bizi alın dememiz bile ayıp.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..