Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '13

 
Kategori
Basketbol
 

Avrupa’da bu hafta

 

Avrupa Kupaları’nda mücadele eden yedi takımımız bu hafta gruplarındaki üçüncü maçlarına çıkacaklar. Sırasıyla bakalım…

 

PAOK-Ankara Kolejliler

 

Yunan temilcisi ilk iki maçını kazanırken, Kolejliler ilk maçını kaybetti. PAOK ilk iki maçta beklenen performansı sergileyemedi. Kolejliler ise anlaşılan o ki, sadece presti jve tecrübe için bu turnuvada yer alıyor. 

 

 

Banvit-Skopje

 

Çarşamba akşamı oynanacak maçta Banvit kesin olarak favori. Geçtiğimiz hafta Unics Kazan deplasmanında son saniye basketiyle kaybeden Banvit ilk iki maçını kaybeden Skopje’yi konuk ediyor. Skopje bu maçı da kaybederse ilk üç-dört takım arasına girmesi oldukça zorlaşacak ama Banvitspor’u zorlayacaklarını sanmıyorum.

 

 

Bisons-Beşiktaş

 

İki takım da ilk iki maçlarından birer galibiyet çıkardılar. Bu grupta Radnicki-Panionios-Spartak gibi güçlü ekipler var. Çok kritik bir karşılaşma, Beşiktaş kadrosu tam olarak oturmadı ama bu maçta kaybetmeye tahammül yok.

 

 

Pınar Karşıyaka-Academic

 

İlk iki maçını kazanan Karşıyaka, ilk iki maçını kaybeden Academic’i konuk ediyor. Bu grubun güçlü takımları Hapoel Jerusalem ve Khimki. Rus ekibi de bu kadar formsuzken Karşıyaka’nın grupta zirveye çıkmasını bekliyorum. Academic’in Karşıyaka’ya rakip olması çok güç.

 

 

Unicaja Malaga-Galatasaray Liv Hospital

 

Unicaja Malaga sezona flaş bir giriş yaptı. İlk maçta Olympiakos’a yenilgiler ama uzun süre maçı önde götürdüler. İkinci maçta da Euroleague’in belki de en zayıf takımı olan Gora’yı farklı geçtiler. Galatasaray ise önce Olympiakos’a, sonra Aliağa Petkim’e yenildi. Jawai hastanelik oldu, Furkan Aldemir yok, Markoishvili uzun süre sakat, bu arada Arroyo-Gordon ikilisi de çok formsuz. Mensah-Bonsu takıma katıldı ama ne vereceği konusunda soru işaretleri var. Kağıt üstünde her şey Malaga lehine gözüküyor.

 

 

Fenerbahçe Ülker-CSKA Moskova

 

Geçen hafta Barcelona’yı yenen Fenerbahçe Ülker ligde de derbiyi kazandı ve yine zorlu bir maç onları bekliyor. CSKA Moskova da grupta ilk iki maçını kazandı ama beklenen performansı sergileyemedi. İki takım için de önemli bir maç.

 

Brose Bamberg-Anadolu Efes

 

Efes Euroleague sezonunu çok iyi açtı ve ikide iki yaptı. Bu grupta Strasbourg’u bir kenara bırakırsak diğer dört takımın Real Madrid’in arkasında yer almak için mücadele edeceğini söyleyebiliriz. Bu dört takım içinde sezona en iyi giren de Anadolu Efes oldu. Bu performansı bırakmak için de bir neden yok. 

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..