Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '13

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Avrupa'da Çocuklarla gezilecek en güzel Müzeler

Avrupa'da Çocuklarla gezilecek en güzel Müzeler
 

1.DOĞAL TARİH MÜZESİ ( doğa )– Londra İNGİLTERE

( Natural History Musuem )

Natural History Museum, Londra’nın South Kensington bölgesinde, Exhibition Road üzerindeki üç büyük müzeden (diğerleri Bilim Müzesi ve Victoria ve Albert Müzesi) biridir. 1881 yılında koleksiyonları British Museum’dan kaynaklanan Coğrafya Müzesi olarak açılmıştır. Kurumun yaşı göz önüne alındığında, koleksiyonları, Darwin tarafından toplanan örnekler gibi, büyük tarihsel ve bilimsel değere sahiptir.

Müzede, yaşam ve beş ana koleksiyon içinde 70 milyon ürün içeren yerbilim örnekleri bulunmaktadır; Botanik, Entomoloji, Mineraloji, Paleontoloji ve Zooloji. Müze, araştırma ve taksonomi, tanımlama ve koruma konusunda uzmanlaşmış dünyaca ünlü bir merkezdir. Müze, özellikle, tonozlu merkez salonuna hakim büyük Diplodocus örneğinin olduğu katedrali andıran süslü mimarisi ve  dinozor iskeletleri  sergisi ile ünlüdür. Günümüzde en son ilave edilen bölüm olan Darwin Merkezi, kısmen değerli koleksiyonları saklamak için modern bir tesis olarak tasarlanmış daha Ripleys Believe It Or Not 0071 150x150 Avrupa’da Çocuklarla Gezilecek En Güzel Müzeleryeni bir ektir.Natural History Museum Attractions in London11 300x225 Avrupa’da Çocuklarla Gezilecek En Güzel Müzeler 

Müze ücretsiz olarak gezilebilmektedir. (http://www.nhm.ac.uk/)

Londra’da, Ripley’s  Beleive İt Or Not ( www.ripleyslondon.com ) müzesine girecekseniz, aynalar labirentinde ( Mirror Maze) kaybolmamak için yanınıza bir yün yumağı alın…..

 
İngiltere’ye gitmişken…

Stansted Oyuncak Müzesi ( oyuncak )- Stansted

( House on the Hill Toy Museum )

1991 yılında açılmış olan Avrupa’nın en geniş Oyuncak Müzesinde, 7000 m2lik bir alanda 80.000 parça oyuncak, geç Viktorya döneminden günümüze kadar olan süreçte, oyuncakların teknolojik gelişimi göz önüne alınarak sergilenmektedir.

Müzenin en kıymetli parçaları olarak; Prenses Diana’nın bisikleti, Sindy ve Barbie bebek koleksiyonları, kraliyet ailesi mücevherlerinin replikaları görülebilir. http://www.stanstedtoymuseum.com/

slide001 Avrupa’da Çocuklarla Gezilecek En Güzel Müzeler

 

2.NEMO ( bilim ) – Amsterdam HOLLANDA

( Nemo Science Center )

nemo 300x225 Avrupa’da Çocuklarla Gezilecek En Güzel Müzeler1997 yılında açılan merkezde, bilim ve teknolojideki gelişmeler, her yaştan insanın ilgisini çekebilecek oyunsal bir kurgu ile anlatılmaktadır. Hollanda’nın en büyük bilim merkezidir. Küçük çocuklardan yetişkinlere kadar değişen bir kitleye seslenen müzede: dokun-çalıştır sergileri, beş konu başlığı altında toplanmıştır. Beş katlı yapının her katı farklı konulara yer vermektedir; Enerji, insan, etkileşim, bilim ve teknoloji.

Merkezin,modern tasarımlı bir gemiyi andıran binası bile bir teknoloji harikasıdır. Nemo’yu ziyaret ettikten sonra, köprülerin neden sağlam olduğunu, 30 sene sonra nasıl görüneceğinizi, neden anne ve babanıza benzediğinizi, yağmurun nasıl temizlendiğini, elektrik oluşumunu , uyduların ne şekilde çalıştığını ve daha fazlasını öğrenebileceksiniz.

Ayrıca, merkezdeki bilgisayarda borsa oynanabilir, bir arabanın lastiği değiştirilebilir ve bir mikroskopla  insan vücudunda bulunan hücrelere bakılabilir.

witches weigh house oudewater nl3061 150x150 Avrupa’da Çocuklarla Gezilecek En Güzel Müzelerhttp://www.e-nemo.nl/

 Oudewater’da, 16.yy dan kalma bir cadı evinde ( The Witches Weighhouse ), cadı avı nasıl yapılır öğrenerek sertifikanızı alın…www.heksenwaag.nl

Hollanda’ya gitmişken…

Muiderslot Şatosu ( masal )- Muiden

( Muiderslot Castle )

Amsterdam’ın güneydoğusundaki  küçük bir kasaba olan  Muıden’de bulunan 1280 tarihli Muiderslot Şatosu, bugün Rijkmuseum tarafından restore edilerek çocuklara Ortaçağ yaşamını anlatan bir müzeye dönüşmüştür. İnteraktif oyunlarla kapıdan saldıran düşmana kızgın yağ dökebilir, güvercinle haberleşmeyi öğrenebilir, soğuk mühür basmayı deneyebilirsiniz.

1 Nisan 31 Ekim tarihleri arasında hergün ziyarete açıktır. Özellikle yazları şatoda çeşitli aktiviteler düzenlenmektedir.

www.muiderslot.nl

DSC70011 Avrupa’da Çocuklarla Gezilecek En Güzel Müzeler

3. Le Bourget Havacılık ve Uzay Müzesi ( teknoloji )– Paris FRANSA

( Musée de L’Air et de L’Espace)

musee de l air et de 4ba255e3891dc1 300x168 Avrupa’da Çocuklarla Gezilecek En Güzel MüzelerUzay ve Havacılık Müzesi , Paris merkeze 10 km. uzaklıkta, çeşitli havacılık
fuarlarının düzenlendiği Le Bourget havaalanında yer almaktadır. Fransa’nın en önemli  ve dünyanın sayılı havacılık müzelerindendir. 1919 yılında kuruluşu gerçekleştirilmiş olan müzede 150 den fazla uçak bulunmaktadır.

Uçan tanrı İcare ile başlayan ‘’Büyük Galeri’’ , çok sayıda maket ve resim içermektedir. Sayısız  motor ve havacılık ekipmanına sahip müzede, aynı zamanda 19.yy a ait uçan makinelerin rekonstrüksiyonları sergilenmektedir. I.Dünya Savaşı, II.Dünya Savaşı, iki savaş arası ve savaş sonrası kullanılan ulusal ve prototip uçaklarda Büyük Galeri’de yer almaktadır.

11 ayrı konsept bölüme sahip müzede, uçak maketleri, mankenli mizansen odaları, planetarium, yerçekimsiz oda ,uzay çalışmaları ve gezilerek simülasyon yapılan Dakota uçağı 2009 PARİS 1821 150x150 Avrupa’da Çocuklarla Gezilecek En Güzel Müzelerile Frelon kurtarma helikopteri ve bir Concorde uçağı bulunmaktadır. Fransız Arian uydusunun da  ölçekli maketi sergilenmektedir.

Paris Disneyland Eğlence Parkında  ( Eurodisney ), sınırsız eğlencenin tadını çıkarın…www.disneylandparis.com

Fransa’ya gitmişken…

Minyatür ve Sinema Müzesi ( sinema )– Lyon

( Musée miniature et Cinéma de Lyon)

Lyon’un tarihi merkezi Vieux Lyon’da yer alan müzenin, minyatür koleksiyonunda, dünyanın çeşitli yerlerindeki minyatür sanatçılarının yaptığı, dekorlar, minyatür maketler, teknik ve sanatsal özel efektler  ile  200 otantik objeden  oluşan minyatür çalışmaları  sergilenmektedir.

Sinema Koleksiyonunda ise, filmlerde kullanılan orijinal objeler, Starwars gemi maketi – 2012 kıyamet şehir  maketi gibi maketler, robotlar, yaratıklar, hayvanlar, kostümler, bazı filmlerin maket setleri, gerçeküstü objeler ve efektler  bulunmaktadır.

www.mimlyon.com

 Dan Ohlmann1 1024x403 Avrupa’da Çocuklarla Gezilecek En Güzel Müzeler

4.St.Bernard Köpek Müzesi ( hayvan )– Martigny İSVİÇRE

( Musée et Chiens du St.Bernard )

3541 11 300x225 Avrupa’da Çocuklarla Gezilecek En Güzel MüzelerBernard ve Caroline de Watteville tarafından2006 yılında kurulmuş olan müze, İsviçre’nin Valais kantonunda,  Martigny kasabasında bulunmaktadır.

İtalya ile İsviçre arasındaki Alp Dağlarının St.Bernard geçidinde,  1049 yılından beri varolan manastırın tarihi ekseninde, bu manastırı ziyarete gelen dağlarda kaybolmuş hacıları kurtarmaları ile tanınmış, İsviçre’nin karakteristik yapıdaki köpeklerini anlatan bir müzedir.

İtalya ve İsviçre arasındaki zorlu Alp geçidinde yolculara sığınak sağlamak amacıyla kurulan manastırda, St Bernard de Menthon tarafından, kurtarma köpeği olarak kullanımları 17. Y.y.da başlamıştır.

Müzede kullanılan sergiler, St.Bernard mirasının vurgulanarak, İsviçre’nin evrensel bir simgesi olmuş St.Bernard köpeğinin teşvikine adanmıştır.

IMG 51241 150x150 Avrupa’da Çocuklarla Gezilecek En Güzel MüzelerMüzede ayrıca, St.Bernard köpekleri canlı olarak bulunmakta ve ziyaretçiler köpeklerle zaman geçirebilmektedir. www.museesaintbernard.ch

Cenevre’dewww.patekmuseum.com, Patek Philip Saat Müzesi’nde ( Patek Philip Museum ) antika saatlerin bir kopyasından edinin…

İsviçre’ye gitmişken…

HR Giger Müzesi ( korku )– Gruyere

 ( HR Giger Museum)

HR Giger Müzesi, İsviçre’nin La Gruyere kasabasının tarihi kent duvarları içinde, 400 yıllık bir Ortaçağ yapısı olan Chateau St.Germain binasında yer alır.

1960 dan günümüze kadar çeşitli sanatçı, ressam, heykeltraş ve film tasarımcısının, etkileyici doğaüstü yaratıcılıklarına ait eserlerine yer vermektedir.

Estetik bir korku anlayışı sunan müzenin en üst katına küçük çocukların çıkması tavsiye edilmemektedir. Ben korkmam diyenler için…

http://www.hrgiger.ch/

hrgiger1 Avrupa’da Çocuklarla Gezilecek En Güzel Müzeler

5.ULUSLARASI ÇOCUK SANAT MÜZESİ ( sanat )– Oslo NORVEÇ

( The international Museum of Children’s Art )

180268 479534455395150 1596624221 n1 300x187 Avrupa’da Çocuklarla Gezilecek En Güzel MüzelerDünyayı çocukların gözünden görmek sloganı ile kurulan müze, Oslo’da Lille Frøens’de bulunmaktadır.

Müze, çocukların sanata olan yaklaşımını, folklorik değerlerin ön plana çıkarılması ile ulusal boyutun evrensel kültüre dönük etkisini gözler önüne sermektedir. Çocukların kendi görüş ve endişeleri , bir yetişkin sanat müzesi titizliğinde, değişen tematik sergiler aracılığıyla sunulmaktadır.

Oslo Uluslararası Çocuk Sanat Müzesi,  Çocuk Sanatını dünyada  ilk kez  tam ölçekli olarak gerçekleştiren öncü bir kurumdur. Müzenin koleksiyonlarında bugün, 180 değişik ülkeden gençlerin ve çocukların eserleri bulunmaktadır.

Müze, Unesco’nun Uluslarası Müzeler Topluluğu’na dahildir. ( UNESCO’s International 250px Wikingerschiff Oslo1 150x150 Avrupa’da Çocuklarla Gezilecek En Güzel MüzelerSociety of Museums)

www.barnekunst.no

Oslo’dawww.khm.uio.no Viking kayıkları Müzesi’nde ( The Viking Ship Museum ) bir Viking prensesine ait kayığın haşmetinden etkilenin…

Norveç’e gitmişken…

The Buekorps Müzesi ( sosyoloji )– Bergen

220px Buekorpsmuseet.21 Avrupa’da Çocuklarla Gezilecek En Güzel Müzeler ( The Buekorps Musueum )

Her yıl bahar ayında, Buekorps adı verilen ‘’Okçuluk Tugayı’’nı oluşturan çocuklar, her yıl bahar ayında Bergen sokaklarında renkli üniformaları, flamaları ve davulları ile gösteri yaparlar.

1977 yılında kurulmuş ve bu geleneği yaşatılarak sürdürülmesini amaçlayan özel Buekorps müzesinde, tugayı oluşturan 12 bölgeye ait tarihsel objeler, yazılı belgeler, üniformalar, flamalar, onur madalyaları gibi eşyalar sergilenmektedir.

http://buekorps.webs.com/english.htm

 

 Behiye Işın

www.cocuklageziyorum.com

 

 

 
Toplam blog
: 31
: 3253
Kayıt tarihi
: 01.12.11
 
 

İTÜ mezunu Yüksek Şehir Plancısıyım. Sadece gezmek ve yazmak istiyorum. ..