Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '21

 
Kategori
Futbol
 

Avrupa’da Farklı Galatasaray

Türkiye Ligi’nde istikrarsız bir görüntü sergileyen Galatasaray, Avrupa’da daha farklı bir grafik çiziyor. Dün gece de sahasında Marsilya’yı 4-2 ile geçmeyi başaran sarı- kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi ayarındaki bu zorlu gruptan çıkmayı garantilediler.

Taylan ve Berkan’ın aynı anda sahada oldukları Galatasaray’da Cicaldau daha ofansif bir role soyundu. Mükemmel bir performans sergileyen Rumen futbolcu,  skorun 2-0’a taşınmasında başroldeydi. Özellikle ilk golde topu kapması, Feghouli’yi görmesi ve yaptığı koşu ile vuruşu harikaydı. Henüz 51. dakikada sakatlanarak oyundan çıkması büyük bir şanssızlık oldu. Umarım önemli bir şeyi yoktur ve en kısa sürede sahalara döner. Bu şekilde daha ofansif bir pozisyonda oynayan Cicaldau, Galatasaray’a çok daha fazla katkı sağlar.

Feghouli ve Kerem de başarılı performansları ile Cicaldau’ya eşlik ettiler. Kerem, ikinci ve üçüncü gollerde kalitesini ve hızını konuşturdu. Henüz çok genç. İlerleyen dönemde tecrübe kazandıkça çok daha başarılı olabilir. Bu kapasiteye sahip olduğu net olarak gözüküyor.

Feghouli, Galatasaray için çok önemli bir oyuncu. Sarı- kırmızılıların genç ağırlıklı kadrosunda Feghouli gibi kaliteli ve tecrübeli bir isim kilit bir rol oynuyor. Cezayirli futbolcu dün gece de ilk goldeki asisti ve attığı üçüncü golün dışında genel anlamda da başarılı bir performans ortaya koydu.

Babel, güzel bir gol attı. Bu gol, onun daha fazla motive olması açısından olumlu etki yapabilir.

Sarı- kırmızılılar, Türkiye Ligi’nde artık karakterize olmuş bazı hatalarını bu maçta da tekrarladılar. Çıkarken yapılan pas hataları sonucu kaptırılan toplar, Galatasaray kalesinde tehlikelerin yaşanmasına neden oldu. Bu anlarda sahneye çıkan Muslera önemli kurtarışlara imza attı. Bu arada özellikle ilk yarıda rakibin direkten döne topları da yüreklerin ağızlara gelmesine neden oldu.

Galatasaray’ın maçı kopartacak golleri bulmasının hemen ardından kalesinde gördüğü goller, sarı- kırmızılılar adına büyük bir handikap oluşturdu. Bu anlamda Fatih Terim’in, defansif açıdan yapılan hataların üzerinden titizlikle geçmesi büyük bir önem arz ediyor. Çünkü Lazio ile deplasmanda yapılacak maç, liderlik açısından hata kaldırmayacak bir özellik taşıyor.

Galatasaray, bu sezon Avrupa’da geçmişine yakışır bir performans sergiliyor. Sarı- kırmızılı futbolcuların, Marsilya maçında da hırsları, istekleri ve mücadeleleri üst seviyedeydi. Hafta sonu yine üst seviye bir performansla oynanan ve dramatik bir şekilde sonuçlanan derbinin ardından bu performansı göstermek kolay bir şey değil. Oyun ve bireysel performanslar yönünden elbette bir takım eleştiriler yapılabilir. Ama bu üst seviyedeki mücadele takdiri hak ediyor.

Şimdi gözler 9 Aralık’taki kritik Lazio maçına çevrildi. Galatasaray’a Lazio karşısında başarılar diliyorum…

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..