Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '08

 
Kategori
Futbol
 

Avrupa'da transfer dönemi - İtalya

Avrupa'da transfer dönemi - İtalya
 

Serie A'da transfer dönemi


Geçen sezon Avrupa'da hiçbir başarı sağlayamayan İtalyan takımlarının transfer sezonunda ne yaptığına bakalım.

Son üç yılın şampiyonu Inter kimilerine göre garip bir hamleyle teknik direktör Roberto Mancini'yi kovup yerine Chelsea'nin eski menajeri Jose Mourinho'yu getirdi. Inter transferde şu ana kadar tek imzayı Roma'nın kanat oyuncusu Mancini'ye attırdı. Inter büyük isimlerle ilgilenmeye devam ediyor.Mourinho, ilk olarak eski takımından Frank Lampard'ı transfer etmek istiyor. Bir ara ''Attı atıyor.'' denilse de Lampard imza atmadı. Anlaşıldığı kadarıyla, görüşmeler devam ediyor. Transfer edilse bile Lampard'ın ne kadar başarılı olabileceği konusunda şüpheliyim. Chelsea'den ayrılması kesin gibi olan forvet Didier Drogba da Inter'in transfer listesinde. Inter'in transferinde başarısız olduğu bir diğer isim de Porto'lu Ricardo Quaresma. Aquilani de Roma'da kalmak istediğini açıkladı.

Ligde hep Inter'in arkasında kalan, kupada ise rakibine diş geçirmeyi başaran başkent temsilcisi AS Roma ise yoluna başarılı teknik direktör Luciano Spalletti ile devam ediyor. Son zamanların en ilginç futbolunu oynayan takım en önemli kozlarından Mancini'yi Inter'e kaptırırken Liverpool'dan bence bu takımın sistemine müthiş uyum sağlayacak olan sol bek John Arne Riise'yi transfer etti. Özellikle ileri uca transfer yapmak isteyen Roma'nın Iaquinta için yaptığı teklif reddedildi. Euro 2008 yıldızı Roman Pavyluychenko ile Adrian Mutu'dan birinin Roma'ya transfer olması bekleniyor. Baptista'nın transferi de gerçekleşebilecek olaylardan birisi.

Geçen sezon geri döndüğü Serie A'yı üçüncülükle bitiren Juventus transferin hızlı takımlarından. Önemli futbolcularını takımda tutan Juve forvete Palermo'dan Amauri'yi aldı. Kiradan dönen ileriye dönelik ortaya saha oyuncusu Sebastian Giovinco'dan da patlama bekliyorum. Savunmaya tecrübeli İsveçli Olof Mellberg geldi ve en büyük transfer de Sevilla'dan alınan orta saha futbolcusu Christian Poulsen oldu. Antonio Nocerino da Palermo'nun yolunu tuttu.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak olan Fiorentina da hareketli bir yaz geçiriyor. Önemli savunmacılardan Tomas Ujfalusi Atletico Madrid'in yolunu tuttu. Savunmaya Comotto-Vargas, ön liberoya ise Felipe Melo geldiler. Forvete ise Milan'dan Alberto Gilardino transfer edildi. Frey Milan'ı reddettiğini açıkladı, Adrian Mutu'nun transfer hikayesinin ne olacağı ise belirsiz. Fiorentina bu kadroyla ligde yine Şampiyonlar Ligi'ni zorlar, Avrupa'da ne yapacakları ise şüpheli.

Geçen sezonun hayal kırıklığı yaratan ekibi Milan orta sahaya bedelsiz olarak Mathieu Flamini'yi transfer etti. Savunma bölgesine ise Barcelona'dan Gianluca Zambrotta monte edildi. Yohan Gourcuff ise Bordeaux'ya satıldı. Ronaldinho Man City'nin olacak gibi duruyor. Empoli'den gelen orta saha oyuncusu Ignazio Abate'nin de sezonun flaş isimlerinden birisi olacağını düşünüyorum. Milan bu heyecan verici kadrosuyla ilk üçe girmesi muhtemel takımlarından.

Palermo'dan Zaccardo-Barzagli ikilisi Wolfsburg'a transfer oldular.

Görüşmek üzere...

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..