Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '14

 
Kategori
Dünya
 

Avrupa'da yeni bir devlet doğuyor! İngilizler telaşlı

Avrupa'da yeni bir devlet doğuyor! İngilizler telaşlı
 

Bırakın liseyi üstelik üniversiteyi bitiren vatandaşlarımıza Britanya neresi? Başkenti hangi şehir? Kaç tane devletten oluşmakta? Bu devletlerin başkenti neresi diye sorsak inanın %95'i bu sorulara cevap veremezler. Oysa Britanya ki biz onu yanlışlıkla hep İngiltere diye isimlendirdik aslında koskoca adayı sömürgesi olarak tutmakta. İskoçya, Galler, Kuzey İrlanda ve İngiltere'nin oluşturduğu topluluk Büyük Britanya. 

İskoçya, Büyük Britanya bayrağının mavi kısmını temsil ediyordu, Büyük Britanya Kraliyet armasında bulunan, sağdaki unicorn denilen tek boynuzlu at İskoçya'yı simgeliyordu. Bu AT'ın boynunda bir hlka ve kocaman bir zincirde kraliyet armasında bağlı duruyordu. Britanya Unicorn (Boynuzlu at) için yerinde duramadığı için zincirlenmiş olarak orada durmakta diye işi hafife alıyordu. Oysa bal gibi esaret zinciriydi o. İşte o zinciri İskoçya kırıyor artık.

Büyük Britanya'ya bağlı olan İskoçya iki hafta sonra seçime gidiyor. Bağımsızlık seçimine. (Darısı Galler ve Kuzey İrlanda'ya)

Büyü ihtimalle bağımsızlığını kazanacak.

Peki, bunun siyasal, ekonomik, sosyolojik yansıması Britanya adasına, Avrupa'ya, Türkiye'ye ve dünyaya nasıl olacak?

Bu Üniversitelerde Siyasal Bilgiler Fakültesinde  tam bir tez konusu aslında. 

İskoçya Türkiye ve dünya gündemine en çok Brave Heart adlı Mel Gibson'ın filmiyle gündeme geldi. Film Türkiye ve dünyada İskoç sempatizanlığını arttırıp İngilizlere karşı kin ve nefretin artmasına sebep oldu.

İskoçlar ırk olarak İngilizlerle alakalı bir ırk değil, İrlanda ve Galler bölgesindeki Kelt ırklarıyla alakalı bir ırktır. İrlandalılar kadar olmasa da Türklere iyi gözle bakarlar.

İskoçya seçime gidiyor evet ama bu seçimde "evet" oyu çıkarsa bakın neler olacak?

1-İskoçya kuzey denizinde İngilizlerin sömürdüğü gaz ve petrol yataklarını işletme hakkını isteyecek, İngiliz emperyalizm bundan hoşlanmayacak.

2-İskoç bağımsızlığı İngilizlere gıcık olan Gallileri de harekete geçirecek ve Galler'de bir kaç sene sonra aynı yola gidecek.

3-Kuzey İrlanda’da İngilizleri sevemeyen Katolik İrlandalılar bağımsızlık oylamasına gitmek isteyebilecek. Kuzey İrlanda karışıklıklara gebe.

4-Serbest İrlanda Cumhuriyeti Kuzey İrlanda ile birleşmek isteyebilecek. Büyük Biritanya küçülürken İrlanda Cumhuriyeti büyüyebilir.

5-Obama sonrası gelecek Cumhuriyetçilere gıcık olan Kuzey Doğu Amerikan eyaletleri ABD'den ayrılmak isteyebilirler. 

6- Quebek Eyaleti yeni bir referandum ile Kanada'dan ayrılmak isteyebilir.

7- Britanya'ya bağlı Okyanus adaları Britanya'dan özgürlük isteyebilir.

8- Avrupa'da hassas bölge Bosna Sırp Cumhuriyeti Bosna Hersek Federasyonundan ayrılmaya kalkabilir.

9- TÜRKİYE'DE ÇÖZÜM SÜRECİ CİDDİ ZARAR GÖREBİLİR, çünkü yerel yönetimlerin güçlenmesi, Osmanlı Federal sisteminin geri gelmesi zorlaşabilir. (Federal Anayasa yapılırken federe bölgelerin eyaletlerin bağımzılık oylamasını yapmaları ve teklif edilmesininde yasak olduğu ve kırmızı çizgi olarak belirtilmelidir)

10- Kuzey Irak'ta Britanya'nın yüzünden Bağımsızlık oylaması yapamayan Kürt Yönetimi zamanla IŞİD'i yendikten sonra bağımsızlığı tekrar gündeme getirebilir ve Rojawa ile birleşebilir. Türkiye ile petrol temelinde sağlam antlaşmalar yapabilir.

Britanya sıradan bir ülke değildir asla. Sanayi devrimini yapan bugün kültürel olarak dünyanın yarısından fazlasını sömüren, ekonomik sömürü alanı olarak en geniş coğrafi alanlara sahip devlettir. Suudi Arabistan bile gizli sömürgesidir. Tüm Suudi ve körfez gelirlerinin yattığı bankalar Londrada ve New York’tadır. Kürt petrol gelirlerinin onların bankasına yatmamasından dolayı IŞİD'i Kürtlerin üzerine Irak Merkezi yönetimiyle beraber salmıştır.

İskoçya petrol gelirlerini ve gaz gelirlerini temin ettikten sonra İngilizler daha da fakirleşecek ama onlara Müslümanların Hac ve Suudi körfez petrol gelirleri ve Kyoto antlaşmasından gelen karbon borsası paraları yinede yeter.

Dilerim Kuzey İrlanda, Galler'de bağımsız olur. Dilerim Vahabilikle kontrol ettiği Orta Doğu coğrafyasına Müslümanlar uyanır ve bu vahabilerin iplerini pazara çıkarır. O vahabiler Kâbe’ye el süren geleneksel Sünnileri kâfirlikle itham ederken Kabe'nin yanına ZAM ZAM TOWER'ı kurduran Britanya emperyalizmine ses çıkartmazlar. Dilerim İngiltere ada içinde küçücük kalır, gelirleri yok olur, tek gelirleri TERE ekip satmak olur.

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..