Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '12

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Avrupa’dan gelecek haberler takip edilecek.

Dünkü analizimde ''Güne dünkü tepki hareketinin devamı niteliğinde hafif pozitif bir başlangıç yapmasını beklediğim endeks için 59,400 günlük bazda takip edilecek direnç seviyesi olup özellikle banka hisselerinde yukarı hareketleri satış fırsatı olarak değerlendirmek (SAT/AL) strateji uygulamak doğru olabilir.'' yorumunda bulunmuştum.

Endeks gün içi beklentilerimize paralel hareket etti, günün genelinde gelen tepki alımları ile gün içi 59,325 seviyesine kadar yükselen endeks kapanışa yakın yurtdışı borsalarda artan satışların yarattığı baskıyla günü %0.10 düşüşle, 58,749.33 puandan kapattı.

Avrupa ve ABD borsalarında daha sert satışlar hakimdi. Zaten zayıf seyreden borsalar Yunanistan’da, hükümet kurma görevini AB ve IMF’den alınan borç yükümlülüklerini kabul etmeyen, Yunanistan'da moratoryum ilan edilmesini isteyen ve bankaların devletleştirilmesi gibi radikal önerilerin sahibi SYRIZA lideri Alexis Tsipras’ın alması piyasaları tedirgin etti. Avrupa borsalarında %3 lere varan satışlar yaşandı. ABD tarafında ki net satışları ise 18 Mayıs’ta ki Facebook halka arzı sonrası göreceğimizi düşünüyorum.

İMKB cephesinde ise dünkü pozitif ayrışma eğiliminin devam edip etmeyeceğini izleyeceğiz. 58,700 altında 58,200 seviyesine kadar satışların devam etmesi beklenebilir. Olası tepki hareketinde 59,400 önemli direnç seviyesi olarak öne çıkmaya devam edecektir.

Bilmem farkında mısınız, son iki aydır endeks sürekli sistemli bir şekilde geri çekiliyor. Piyasanın gücüne inananlar bu süre içerisinde ciddi zararlar yazdılar ve hâlâ güçlü gözüken İMKB, yatırımcıyı girdap gibi içine çekmekte. Pazartesi günü düşüş pisikolojisiyle güne başlayan yatırımcılar, 58,000 desteğinden gelen tepki ve dün zayıf başlangıç sonrası gelen tepki alımlarıyla bu psikolojiden uzaklaşmış gözüküyorlar. Daha önceki yorumlarımda belirttiğim üzere küresel risk iştahının azaldığı bugünlerde riskleri minimum düzeyde tutmak doğru olacaktır.

Son olarak bugün yurt içi ve yurtdışında piyasaların yönünü değiştirecek önemli veri beklenmiyor. Piyasalar Avrupa’dan gelecek haber ve açıklamaları takip edecek.

Analiz kendi kişisel görüşüme dayanmakta olup yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır. Sevgilerimle. EY

https://www.facebook.com/yilmazesray
https://twitter.com//yilmazesray

 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..