Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '16

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Avrupa gezi rehberi

Avrupa gezi rehberi
 

Avrupa'da Yaz Tatili


Yaz geldi. Vizelerin de kalkma durumu var. Herkesin gözü Avrupa'da tatil yapmakta. Avrupa'nın muhteşem şehirlerinde güzel vakit geçirmek, denizinde yüzmek, yeni insanlarla tanışmak herkesin hayali. Sizlere bu yazımda Orta Avrupa'da gezdiğim ve kesinlikle gittiğinizde eğlenebileceğiniz, güzel vakit geçirebileceğiniz şehirler hakkında bilgi vereceğim.

Orta Avrupa'da her ne kadar deniz olmasa da sizi eğlendirecek birçok seçenek mevcut. Sizlere en çok bilinen şehirlerden bilgi vererek başlayayım.

Budapeşte

Budapeşte, Avrupa'da sık tercih edilen bir şehir. Hem ucuz olması, hem yapıtların güzelliği hem de eğlenceli olması buradaki en önemli etken. Budapeşte'de çok uzun bir süre geçirmeme rağmen göremediğim hala birçok yer kaldı. Buda ve Peşte olarak ikiye ayrılan şehrin ortasında yer alan köprüler harika. Gece hayatı Avrupa'nın sayılı eğlencelerine ev sahipliği yapıyor. İnsanlar oldukça sıcak kanlı. Şehirde yaşam çok ucuz. Daha ne gerekli olabilir ki?

Prag

Budapeşte'ye benzeyen bir yapısı var Prag'ın. Yine aynı şekilde Euro geçmediği için oldukça ucuz. Kasvetli bir havaya sahip olsa da şehrin müthiş bir iştihamı var. Old Town sizi çok etkileyecek. Çek Cumhuriyeti'nin insanları oldukça eğlenceli. Nasıl yaşanması gerektiğini biliyorlar. Bu yüzden siz de bu eğlence kervanına katılıp hayatınıza aksiyonu Prag'da katabilirsiniz.

Viyana

Viyana, Budapeşte ve Prag'a göre biraz daha modern. Euro para birimi olarak kullanılıyor. Şehir biraz lüks restoranlara sahip. Saraylar, kiliseler ve yapıtlar muhteşem. Parklarda sakin vakit geçirebilirsiniz. Tam bir kültür sanat şehri olan Viyana'da Mozart'ın havasını heryerde yaşayabilirsiniz. Yüksek ve mimarisi harika binalar arasında yürüyüş oldukça keyifli olabiliyor.

Orta Avrupa'nın dışında; ben denize girmeden tatil yapamam diyenler için birkaç öneri de vereyim. Bu şehirler hem turistik, hem tatil hem de eğlence anlamında tam size göre!

Barselona

Avrupa'nın çoğu şehrini gezdim. Bunlardan en iyisi hangisiydi diye soracak olursanız kesinlikle Barselona derim. Barselona'nın muhteşem bir havası var. Daracık sokaklarda samimi bir yaşam, sokakların sonunda denizlere açılan yollar var. Plajları harika. Barcelonata Beach şehrin halk plajı. İnsanlar burada harika vakit geçiriyor. Plajın yanında yer alan gece kulüplerinde sabaha kadar gençler eğleniyor. Ardından plajda eğlence devam ediyor. Gothic bölgesinde oldukça etkileyici barlar var. Sokakta tam bir gothic havası mevcut. Barselona anlatmakla bitmez, gidip gördüğünüzde ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız!

Lizbon

Avrupa'nın batı sonuna geldik... Lizbon okyanusa olan kıyısıyla tercih edilebilir. E ben Avrupa'ya kadar geldim, bari bir farklılık olsun Atlantik Okyanusu'nda yüzeyim derseniz rotanız Lizbon olmalı. Deniz ürünlerinden yapılmış harika yemekleri de burada tadabilir, Portekiz kültürüne ait birçok yeni gelenekselleşmiş durumla karşılaşabilirsiniz. Lizbon diğer şehirlere göre daha ucuz. Burası tam bir yaz şehri. 

Ibiza

Günah şehri Ibiza... Aslında herkes tarafından oldukça pahalı biryer olarak biliniyor. Fakat burada 3-4 gün kalıp bu muhteşem şehrin berrak denizinde yüzebilir, meşhur Ibiza partilerine katılabilirsiniz. Barselona'ya giderseniz çok uygun fiyatlara RyanAir ile uçabilirsiniz. Konaklama için de oldukça uygun hosteller var. Tek sıkıntı beach partylerin veya normal gece kulüplerinin pahalı olması. Bunun için bir bütçe ayırırsanız herşey normal. Nasıl eğleneceğinizi tahmin bile edemezsiniz!

Avrupa'da tatil yapmak düşündüğünüz gibi çok büyük bütçelere hitap etmiyor. Gezi Rehberleri ile fikir alışverişi yaptıktan sonra çok ucuz uçak bileti bulabilir, yurtdışında inanılmaz eğlenceli tatiller yapabilirsiniz. Sizin için zahmetli veya masraflı olabilecek tek süreç pasaport ve vize. Eğer bu süreçlerle herhangi bir problem yaşamazsanız Avrupa sizi bekliyor demektir!

 
Toplam blog
: 16
: 157
Kayıt tarihi
: 11.03.16
 
 

Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünde eğitimime devam ederken sürekli seyahat etmeye çalışıy..