Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '12

 
Kategori
Futbol
 

Avrupa Kupalarından men edilen Takımlarımız ve yerine alınanlar....

Avrupa Kupalarından men edilen Takımlarımız ve yerine alınanlar....
 

Fenerbahçe üzerinden Türk futbolunu Avrupa’ya gammazlayanların, gerçeklerden ne kadar uzak oldukları UEFA’nın verdiği son kararla bir kere daha ortaya çıktı.

UEFA Tahkim Kurulu'nun verdiği karar şu:

Türkiye’den Beşiktaş, Bursaspor ve Gaziantepspor Avrupa kupalarında bir yıl oynayamaz!

Herkes Fenerbahçe’nin gidemeyeceğini hesaplayıp, hasbel kader UEFA’ya gitmeye hak kazananlar bile Şampiyonlar Ligi hayaliyle yanıp tutuşurken, hiç hesapta olmayan bir takım UEFA Avrupa ligine alındı.

O takım hangisi mi?

Türkiye kupasında Fenerbahçe ile yarı final oynayan Karabükspor…

Görüldüğü gibi Fenerbahçe’nin Türk futboluna katkısı bitmek bilmiyor. Bildiğiniz gibi Fenerbahçe ön eleme maçında seri başı olduğu için UEFA Avrupa Ligine katılacak takımlarımız bir eksik maçla gruplara kalabileceklerdi.

Biz gelelim UEFA’nın verdiği cezanın nedenlerine: UEFA, mali konularla ilgili Disiplin Komitesi'ne sevk edilen Beşiktaş, Bursaspor ve Gaziantepspor takımlarımız, maalesef gelir gider dengesini oluşturamadıkları için Avrupa kupalarından bir yıl men cezası aldılar.

Men edilen Beşiktaş'ın yerine UEFA Avrupa Ligi'ne Eskişehirspor gidecek. Kupa finalisti Bursaspor'un yerine ise yarı final oynayıp, Fenerbahçe’ye elenen Karabükspor!

İşte Avrupa'ya gidecek takımlarımız...

Şampiyonlar Ligi: Galatasaray, Fenerbahçe.

UEFA Avrupa Ligi: Trabzonspor, Eskişehirspor, Karabükspor.

Ne diyelim, bu takımların arasında Trabzonspor’da olabilirdi! Biliyorsunuz geçen yıl Fenerbahçe’nin yerine katıldığı Şampiyonlar Liginden aldığı paralar sayesinde yırttı! Yoksa aynı konu bu yıl onların da başına gelirdi.

Türk futbolunun nasıl yönetildiği yukarıdaki tabloda aynen yer alıyor. Bursaspor önceki yıl katıldığı Avrupa Şampiyonlar Liginden aldığı parayı nasıl çarçur edip, mali disiplin kurallarına uymadığı, bu yıl aldığı ceza ile tescillendi.

Gaziantepspor’un durumu malum. Başkanı ve yöneticileri paracıkları zimmetlerine geçirdikleri iddiasıyla içerdeler. Böyle bir takımın Avrupa kupalarına katılmasını beklemek abesle iştigal olurdu.

Neyse, o kadar temiz futbol isteyenin olduğu bir ülkede, birkaç takımın Avrupa kupalarından men edilmesi bir temizlik harekâtı olarak görülebilir.

Ancak temiz futbol isteyenlerin önce kendilerini temizlemesi gerekiyor.

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..