Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '09

 
Kategori
Futbol
 

Avrupa Liginde Fenerbahçe ne yapar?

Avrupa Liginde Fenerbahçe ne yapar?
 

HEP DE KAZANILMAZ Kİ!..


Acıların takımı Fenerbahçe yine galip!

Türkiye liginde 7 de 7 yapmış, ancak bir türlü eleştiriden kurtulamamıştı.

Bu arada, UEFA Avrupa Ligi'ne Kadıköy'deki Twente yenilgisiyle başlaması, bazı yorumcuları çok sevindirmişti! Özellikle de Fenerbahçe’yi yazan spor yazarları, bu yenilgiye çok sevinmişler, kendilerinin haklı çıktıklarını bir hafta boyunca seslendirip, Fenerbahçe’nin Avrupa’yı önemsemediğini, tüm önceliğini Türkiye ligine verdiğini bağıra çağıra söylemeye başlamışlardı.

Spor yazarlarının yanı sıra pek çok kişi (Özellikle rakip takım taraftarları) Fenerbahçe'nin futbolunu beğenmiyor ve hep eleştiriyorlardı. Oysa Fenerbahçe emin adımlarla yoluna devam ediyordu. İşte bunun son örneği UEFA Avrupa Ligi'ne Kadıköy'deki Twente yenilgisiyle taraftarlarda hayal kırıklığı yaratan Fenerbahçe, dün gece kendisini affettirdi.

Sheriff’i deplasmanda yenen Fenerbahçe, grupta tekrar iddialı duruma geldi.

Bence gecenin yıldızı Semih-Alex ikilisiydi.

Ülkemizde adı nöbetçi golcüye çıkan Semih, asisti yaparak, Alex’e golü attırdı. Hatta hakem Semih’in attığı bir golü de ofsayt diye geçerli saymadı. Oysa topun oynandığı anda Semih’in geride olduğu açıkça görülüyordu.

Böyle bir zamanda deplasmanda galip gelinir mi? Bu Fenerbahçe’de çok oluyor! Futbol oynamadan, içeride de, dışarıda da kazanıp duruyor!

Oysa Fenerbahçe’den çok daha iyi top oynayanlar hep kaybediyorlar! Fethe çıkanlar eli boş dönerken, Avrupa’da haftanın takımı seçilen, asrın takımı olarak topluma lanse edilen takım ve bilardo gibi top oynayan(!) takımımız ise kendi sahasında beraberliği zor yakalıyordu. Bu takımlarımız böyle sonuçlar alırken, Türkiye liginde 7 de 7 yapacaksın, sonra Avrupa’da da kötü(!) oynayarak maç kazanacaksın, el insaf be Fenerbahçe!

Aslında Fenerbahçe bu eleştirilerin hepsini hak ediyor. Nasıl eleştirilmesin ki; 52 bin kişilik stadyumu hiç kimseden yardım almadan kendi imkânlarınla yapacaksın, transferlerde hep en iyisini alacaksın, içeride dışarıda maçlarını kötü(!) oynayarak kazanacaksın! Senin bu yaptıklarına övgüler dizilse, spor haberleri, spor programları reyting alır mı? Spor gazeteleri seni eleştirmese, kaç adet satar?

Fenerbahçe; iyi ki eleştiriliyorsun. Eğer eleştirilmeyip, birileri gibi hep pohpohlansaydın, şimdi yerlerde sürünüyor olurdun! İşte rakiplerinden birisi son iki maçtır hep kaybeden tarafta. Bir diğer rakibin, senden iyi futbol oynamasına(!) rağmen, Avrupa’da sıfır çekip, Türkiye liginde senden 15 puan geride. Evet, iyi ki eleştirilere göğüs germesini biliyorsun!

Gelelim Avrupa Ligi(UEFA)ne. Fenerbahçe bu gruptan farklı lider olarak çıkar. Twente’yi Hollanda’da rahat yener. Sonrası mı? En az iki tur daha! İki tur sonrası mı? Her halde en az yarı final! O zaman neyi eleştirecekler diye şimdiden merak ediyorum.

Evet, Fenerbahçe’nin değerli sporcuları, arada bir yenilmeseniz de berabere kalıp, sizleri eleştirenlerin eline bir koz(!) verin. Yoksa yaptıkları programlar, reyting alamayacak! Yazdıkları gazeteler satmayacak!

Fenerbahçe şu an itibarı ile iki kulvarda yoluna devam ediyor. Fenerbahçe’yi eleştirenler de eleştirilerine…

Hiçbir takım şansının yardımı ile iki maçı üst üste kazanamaz. Hele kötü oynarken kazanması mümkün değil. O nedenledir ki Fenerbahçe, yapılan eleştirilerin hiç birini hak etmiyor. İyi oynamayınca, nasıl maç kazanılmadığının en güzel örneği Galatasaray! Son oynadığı iki maçta gördük.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..