Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '08

 
Kategori
Spor
 

Avrupa'nın Asi İki Kulübü!

Avrupa'nın Asi İki Kulübü!
 

Kesinlikle montaj değil:))resim: fenerbahce.com


Fenerbahçe, Anadolu'nun asil, mütevazı ve paylaşımcı takımıyken Galatasaray, kendini aristokrat kesimden saydığı için biraz kapalı yönetimi vardır. Bir kamyon şoföründen bir müteahhite, herkes Fenerbahçe başkanı olabiliyor. Ya Galatasaray?...

Galatasaray Spor Kulübü'nün Galatasaray Lisesi merkezli yönetim ve vizyonu, Galatasaray'ı bir aristokrat kulüp olarak yansıtmakta ve bu durum taraftar oluşumunda da etkili olmaktadır. Ancak değişen çağın değişen dengeleri, eğitim, para ve gücün de yönünü de değiştirmiştir. Ülkemizde de bu, böyledir. Galatasaray Lisesi, artık sadece bir lise olmaya doğru kayarken eski mezunlarının bürokrat ve gazeteci kişilikleriyle edindiği aristokrat imajı zedelenmeye başlamıştır.

Çağın değişim rüzgarları, artık Fenerbahçe'den taraf esmeye başlamıştır.
Mütevazı Anadolu insanı kendi kabuğunu kırmış ve Türkiye gerçeğinde bugünün en kurumsallaşmış, tesisleşmiş ve profesyonelleşmiş takımını oluşturarak ülkemizin sadece futbolda değil sporun hemen her branşında "modernleşme" sürecinin yüz akı olmuştur.

Gururlu arslan çoktan gerilerde kalmış, mütevazı kanarya daha da yükseklere kanatlanmaya başlamıştır.

Ve kaynak haberimiz:

İspanyol Prensa Ajansı, Fenerbahçe- Galatasaray derbisini mercek altına aldı. "Avrupa'nın asi kulüpleri" araştırmasında iki kulübümüzün mücadelesinin, fakir ile zengin, kibirli ile alçak gönüllü çekişmesine sahne olduğu yazıldı.

Galatasaray'ın aristokrat, Fenerbahçe'nin ise sıradan insanlardan oluşan taraftarı bulunduğu ileri sürüldü

Camilo Rueda Navarro tarafından kaleme alınan ve "Avrupa'nın asi kulüpleri" başlığıyla yayınlanan araştırmada iki kulübümüzün bu kategoriye girdiği vurgulandı.

İspanyol gazeteci Navarro'nun araştırmasına göre Galatasaraylı taraftarlar son derece kibirli ve kendini beğenmiş kişilik taşıyor.

Fenerbahçe'deki taraftar profili ise araştırmada alçak gönüllü, katılımcı ve orta direk insanı olarak şekilleniyor. Ayrıca bu durum, Galatasaray'ın Avrupa, Fenerbahçe'nin Asya takımı olmasına da bağlanıyor.

Kıtalararası rekabet

Camilo Rueda Navarro'nın araştırması şu sözlerle sona eriyor:
"Avrupa'nın en önemli derbilerinden birini oynayan Galatasaray'a, Avrupa'nın kimliğinde ve karakteristik özelliğinde bulunan kendini beğenmişliğin bulaşmış olduğu görülüyor. Fenerbahçe'de ise Asya kıtasının klasik özelliği olan alçak gönüllük ve paylaşımcılık izlerine rastlanıyor".

Kaynak: gazeteoku.com (Milliyet)

 
Toplam blog
: 143
: 2341
Kayıt tarihi
: 22.08.07
 
 

Bu âlem içinde aileme zaman ayırmak, gezmek, okumak, fotoğraf çekmek, resim çizmek ve iş hayatı h..