Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Avrupa’nın en büyük adalet sarayına sahip olmak

Avrupa’nın en büyük adalet sarayına sahip olmak
 

İstanbul’da oturanlar görmüştür, son zamanlarda Çağlayan kavşağında kocaman bir tabela dikkat çekiyor. E5 üzerinden görünen bu tabelada “AVRUPA’NIN EN BÜYÜK ADALET SARAYI BURADA YÜKSELİYOR” yazısı var. Üstünde de sarayın resmi. Avrupa’nın en büyük Adalet Sarayına sahip olmak bir övünç kaynağı olmalı herhalde. Bizler övünmeyi ve övülmeyi ne kadar çok önemsiyoruz.

24 Haziran Milliyet’in manşetindeki bir haberi anımsadım. 2007 senesinde zaman aşımına uğrayan davaları konu ediyordu. Bir başka yerde okuduğum haber daha da sarsıcı 2006 senesinde zaman aşımına uğrayan 30.000 dava dosyası (yoksa 300.000 miydi) işlemden kaldırılmış. Yani Türkiye’de mahkemelerin zamanında ele alıp ta sonuçlandıramadığı için yok saydığı davalar var. Yani bazıları mahkemelerden sonuç alamadığı için adalet yerini buldu diyemiyor.

Bir davanın sonuçlanması için yıllara ihtiyaç duyulmasına ne diyelim. Hukuk aslında hiçte bilgim ve ilgim alanında değil. Bir yerlerde okurum sürekli; Geç gelen adalet, adalet değildir diye. Hukukçuların söyleyeceği daha da fazlası vardır elbette.

Ne gam yakında bütün dünya, Avrupa’nın en büyük mahkeme binası Türkiye’de diye bize gıpta ile bakacak. Övünelim.

 
Toplam blog
: 8
: 1356
Kayıt tarihi
: 03.07.08
 
 

Tarih öncesi yaşamdan, uzaydaki yaşama kadar merak ettiklerim pek çok. Bir süredir okuyucusu olduğum..