Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '17

 
Kategori
Güncel
 

Avrupa'nın Özü

Avrupa'nın Özü
 

Avrupa Birliği kavramına Türk Milletinin hafızasını büyüklüğünü anlamayan, ne yapabileceğimiz konusunda kesinlikle kendine güveni olmayan bir grup insanın ya da Avrupa’dan ithal beyinlerin bizi kapısında sürüklediğini düşünmüşümdür hep.

Bazıları diyor ki: “Avrupa Birliğine girersek para yağacak. Avrupalılar ise samimi sohbetlerde diyorlar ki Bizler Türkleri Avrupa Birliğine almayacağız ancak kapımızda da bekletmeyeceğiz avucumuzda olduğunu anlamayacak kadar saf bir millet. Ola ki, kızarlar ve yön değiştiriler ve o zaman kurduğumuz tüm tuzakları anlarlar. Bağımsız düşünürler. Bu şekilde avucumuzun içinde kalmaya devam ediyorlar”

Başkaları da yine diyordu ki; "Gümrük Birliğine girersek, yatırmlar patlar ve ülke şaha kalkar." Tansu Çiller başbakandı. Havai fişek gösterileriyle Gümrük Birlğine girişimizi  kutlamıştık. Aradan yıllar geçtikçe aslında öyle olmadığı anlaşıldı.

Yine bazıları diyordu ki "Nato’ya girersek Ruslar’a karşı koruma elde ederiz." Suriye’de Rus uçağı düşürüldüğünde Rusya ile kriz yaşandığında "biz sizin için Ruslarla savaşmayız" açıklaması yapıldı.

Yine birileri diyor ki: "Türkiye’deki en iyi üniversitlerden mezunların not ortalaması ABD’li firmaların ünlü yapıların elindedir. Türkiye’den en nitelikli öğrenciler doğrudan yurtdışına giderler." Üniversite giderleri Türk emekçilerce karşılanmış yetişmiş insan gücü doğrudan yurtdışına hibe edilir. Yıllar sonra “Türk Bilim adamı buluş yaptı”! E gururlanmak lazım. “Mesut Özil Alman Milli Takımına seçildiği ilk maçında Türkiye’e tam dört gol attı.” Ya da “Türkleri Türk Mühendislerin geliştirdiği füzelerle yok ettik” veya “Türkler kendi ülkelerinin vatandaşlarının geliştirdiği kimyasal silahlarla öldürüldü” haberleri ile Mesut Özil haberi arasında bir fark göremiyorum ben.

Türkiye’de insan gücü paylaşılmıştır. En akıllılarımız öncelik daima Amerika’nın olmak koşuluyla nitelikli insan gücümüzü Almanlar, Fransızlar, Hollandalılar, Avusturyalılar paylaştı. İngilizleri de unutmayalım ancak. Diğerlerini de Fetö kanalıyla yine ABD kaptı. Biz mutlu olduk. Amerika'da Nasa'nın yarısı Türk. Nasa ya?

Almanya ve Fransa Avrupa Birliğinin sahibidir. Diğerleri fasondur. Avrupa Birliği Fransa ve Almanya’nın daha da çok Almanya’nın etki alanını Hitlerin Almanyasının silahla yapamadığını ekonomi gücüyle yapmış bir birliktir.

Almanya ve Fransa harici Kuzey ülkeleri özellikle de Protestan kimliğe  sahip ülkeler İngiltere ve Amerika’nın ileri karakollarıdır. Anglo-Sakson ve akraba olan bu devletler aynı zamanda Almanya’nın ezici sanayi gücüne karşı kimliğini koruma yeterliliğine sahip ülkelerdir. 

Türkiye Alman ve Fransız en pis sanayisine ev sahipliği yapar. Bu da şüphesiz çimento sanayiidir.  Türkiye ve birçok ülke üretimlerini VDE, IEC, BS gibi standartlarda yapmak zorundadır. Kara Avrupası VDE’nin etki alanıdır…

Almanya Türkiye’deki tüm terör örgütlerine ve Türkiye aleyhine olan tüm dini grupları destekler.

Askerimize kurulan tuzak Nato ülkelerinin üretimleridir. Mayınlar fiat fabrikasının üretimi olduğunu bir Orgeneral bir basın toplantısında açıklamıştı.

Fransa Türkiye’deki Kürtlerin hamiliğine soyunur. Ama bir Kürt tarihi olarak Güneydoğu Anadolu'da devlet kuran medeniyetler  göz önüne alırsa bir Karadenizliden daha fazla Türktür.

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..