Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '12

 
Kategori
Futbol
 

Avrupa Şampiyonasın da Yokuz Ama Ligimiz Var Nasılsa...

Avrupa Şampiyonasın da Yokuz Ama  Ligimiz Var Nasılsa...
 



Avrupa Şampiyonasında Polonya Çek cumhuriyeti maçını izlerken bu 2 mütevazi ülkenin bizim futbolumuzdan fersah fersah ilerde olduklarını gördüm.Bir kere takım oyunu oynuyorlar,her iki takımda da eforlarını sahaya maksimum yansıttıklarını görebiliyorsunuz.Oysaki bizim futbolumuzda her sene olduğu gibi şu geldi,bu gitti haberleri yine izleyiciye sıcak sıcak sunuluyor.Biz neden futbolumuz da güçlü bir yapılanmaya gitmiyoruz. ?

Bu iki ülkede de yabancı sayısının bizim liglerimizde olduğu kadar yüksek olduğunu sanmıyorum.Ancak izleyenler bilir.Yetenek yaratmada bizden fersah fersah öndeler.

Avrupalılar uzun boylu,topa kendini siper eden,yaratıcı ve çabuk adam geçen santraforlara bayılırlar.Ronaldo,İbrahimoviç tarzı oyuncular hep bu düşüncenin ürünüdür.Peki Bizde neden Lewandowski tipinde bir oyuncu yetişmez..? Bizler Avrupa Şampiyonası yapmayı düşünmeden önce futbolumuz da bir sportif analize gitmeliyiz..

Milli takımda devşirme oyuncu oynatmanın bize ne kadar faydası olabilir ..? Yada Almanya da altyapı eğitimini almış futbolculara türk futbolu ömrü boyunca mahkum mu olacak..? Ya da ne zaman o büyük,şu büyük tartışmalarından sıyrılıp Ülke ce başarıya odaklanan,ve başarıları çeken bir futbol mentalitesini oturtacağız..? Asıl kritik nokta belki de bu..

 Türk Milli takımı hazırlık maçında Portekiz ' i yendi diye sevineceğimize ,normal bir milli maçta Portekiz karşısında şansımız yüzde kaç olur diye düşünmeden galibiyetten emin olmanın neşesi gelmeli hepimizin içine..

Biz büyük mesafe kaydettik.Artık Avrupanın her takımı ile başa baş oynayabilecek bir takımımız geçen seneler içerisinde oluştu.Peki biz bu milli takımı kaybetmeden neden devamlılığını sağlayamadık.İşte Son şampiyona da yokuz..Oysa yerimiz orası olmalıydı bizim..Fenerbahçe 30 ' unu devirmiş Kuyt ' ı alacağına,Galatasaray yurtdışından Umut ' u getireceğine Beşiktaş borçları düşüneceğine daha iyi şeyler olamazmıydı..?

 Avrupa dan genç istikbal vaadeden ucuz isimler nasıl alınır,hazırlanır,öğrenelim..Yurtdışında ki oyuncularımıza yenilerini ekleyelim..Biz yeni Umutlar çıkaralım..Borç içinde olmaktansa,Portekizli Futbolcular yerine ruhu amatör kendi profosyonel gençlerimize sahip çıkalım..

Reçete budur...

OĞUZ AKDENİZ

http://zoomlabakalim.blogspot.com/

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..