Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '16

 
Kategori
Yurtdışı Tatil
 

Avrupa seyahat rotanıza eklenmesi gereken şehirler

Avrupa seyahat rotanıza eklenmesi gereken şehirler
 

porto


Avrupa tatili herkesin hayali. Son dönemde vizelerin kalkma ihtimali herkesin bu hayali gerçekleştirme olasılığını da artırıyor. Peki Avrupa'da gerçekten rotanıza eklemeniz gereken şehirler neresi? Gittiğim ve gerçekten dönmek istemediğim şehirleri sizinle paylaşacağım.

1- Budapeşte

Avrupa'nın en ucuz şehirlerinden biri Budapeşte'de Türk kültürüne ait birçok iz var. Özellikle hamam kültürünü yaydığımız şehirde mimari yapılarımız hala kullanılıyor. Bununla birlikte eğlence hayatı da muhteşem. Tarihi ve turistik açıdan görülebilecek birçok yapıt mevcut.

2- Prag

Budapeşte'ye benzer şehir yapısına sahip Prag biraz daha hareketli. Sevimli sokakları, müzeleri ve barları en çok ilginizi çeken yerler olacak. 

3- Barcelona

Avrupa'da gezdiğim şehirler arasında tartışmasız ilk sıraya Barcelona'yı koyarım. Sahil şehrinin kültür ve tarihle olan uyumu mükemmel. Hergün ilginizi çekebilecek birşey bulabiliyorsunuz. Denüz mahsüllerinden yapılmış yiyecekler ve geleneksel içeceklere bayılacaksınız.

4- Porto

Mükemmel manzaralara sahip Porto'da okyanusun keyfini çıkarmayı unutmayın. Tam bir sahil kasabasını andıran bu şehirde Porto şarabını kapıp manzara karşısında veya meşhur Porto plajlarında dinlenmek yapılması gereken ilk şey.

5- Amsterdam

Modern yaşamın rahatlık ve özgürlükle birleşmiş halini Amsterdam'da görebilirsiniz. Tarihi, turistik ve sanat açısından görülebilecek birçok yerle birlikte eğlence hayatı da zirvede yaşanıyor.

6- Paris

Kültür ve sanatın başkenti Paris'i bu listeye koymamak olmazdı. Sergiler, müzeler ve tarihi yapıtlar göz kamaştırıyor. Ayrıca Fransız mutfağı lezzetleriyle seyahatinizin doyum noktasına ulaşabilirsiniz.

7- Venedik

İtalya'nın turistik şehri Venedik kanallarında romantizmin doruklarına ulaşabilirsiniz. Muhteşem bir yapısı olan Venedik'in sandal turlarına da katılmayı ihmal etmeyin.

8- Roma

Tarihi açıdan en zengin şehir olan Roma'yı da unutmayalım. Sırf Kolezyum'u görmek için dahi Roma ziyaret listesine eklenebilir fakat daha fazlasını göreceğinizden emin olabilirsiniz.

9- Berlin

Harika binalar, muhteşem yapıtlar ve uyum için Berlin'i de listenize eklemeyi unutmayın. 

 
Toplam blog
: 16
: 157
Kayıt tarihi
: 11.03.16
 
 

Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünde eğitimime devam ederken sürekli seyahat etmeye çalışıy..