Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ağustos '15

 
Kategori
Basketbol
 

Avrupa U18 Basketbol Şampiyonası – Türkiye altını kılpayı kaçırdı

Yunanistan’da düzenlenen U18 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye şampiyonluğa çok yaklaştı ama son dakikalarda istediği tempoyu yakalayan Yunanistan, Türkiye'den geçen yılın rövanşını almış oldu.

 

 

 

YUNANİSTAN-TÜRKİYE: Türkiye ilk yarı boyunca sürekli öndeydi; Yunanistan pota altında Papagiannis'ten savunmada katkı alırken, hücumda onu pek kullanmadılar ve Türkiye ikinci yarının hemen başında maçtaki en büyük fark olan 39-25'i yakalamış oldu.

 

 

_ Bu dakikadan sonra maç döndü diyebiliriz, Yunanistan farkı üç sayıya kadar indirdi, Türkiye son çeyreğe yine önde girdi ama son bölümde işler değişti; taraftar desteğini arkasına alan Yunanistan Charal.'ım dış şutlarıyla öne geçti, Türkiye Enes'le cevap verdi ama pota altında da Papagiannis ile rahat skorlar bulan Yunanistan üstünlüğünü sürdürdü. Son bölüm karşılıklı faullerle geçildi, Türkiye son dakikalarda Furkan Korkmaz'ın atışlarından skor bulamadı ve maç 64-61 bitti.

 

 

 

 

YUNANİSTAN

 

 

 

. Maçın yıldızı, turnuvanın da en iyi oyuncusu olan Vasileios Charalampopoulos oldu. VC maçı 23s- 8r- 4a ile tamamladı ve serbest atış çizgisinden 9/9'la oynadı.

 

 

. 2.17'lik Papagiannis 12s- 15r- 3b ile oynadı; özellikle takımın farkı kapattığı bölümde çok etkiliydi.

 

 

. Forvet Skoulidas 8s- 6r- 3a ile oynadı.

 

 

 

 

 

TÜRKİYE

 

 

 

 

. Furkan Korkmaz 15s- 7r- 4a- 5tç ile oynadı ama turnuva genelinde olduğu gibi, finalde de kötü şut attı. 5/15 saha içi isabetiyle oynadı, son iki dakikada uygun pozisyonlarda iki şut kaçırdı, son saniyelerdeki serbest atışı kaçırması da son nokta oldu.

 

 

. Sürpriz bir şekilde Barış Ülker günün öne çıkan ismi oldu. Uzun forvet maçı 13s- 7r ile tamamladı.

 

 

. Enes Taşkıran 12s- 6r, Ömer Al 10s- 2a ile oynadılar; Ömer Faruk Yurtseven ise günün kayıp ismiydi.

 

 

 

ÜÇÜNCÜ LİTVANYA: Dün Türkiye karşısında önemli performans sergileyen Bosna Hersek bugün Atic'i dinlendirdi ve Atic yokken beklenen tablo ortaya çıktı. Litvanya maç boyu rahattı ve 18-3'lik son çeyrekle de son noktayı koydular: 74-49              

 

 

 

 

 

           

 

         

Not: Genel Değerlendirme ve Türkiye yorumları sonraki yazılarda...

 

 

 

 

 

 

 

sahinarif88@hotmail.com

 

 

 

twitter: @arifsahin1

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..