Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '15

 
Kategori
Güncel
 

Avrupa ülkelerine gitmek isteyen mültecilerin Türkiye’de tutulması doğru bir politika

Avrupa ülkelerine gitmek isteyen mültecilerin Türkiye’de tutulması doğru bir politika
 

AB, mülteci akınının önüne geçmek için Türkiye’ye 1 milyar Euro yardım yapmayı planlıyor. Avrupa için çözümün mültecileri Türkiye’de tutmak olduğunu söyleyen AB komiseri Hahn, “Yardımı Türkiye’ye gönderme konusunu görüşüyoruz” dedi.

Mülteci sorunu Avrupa’yı ciddi şekilde krize sokabilir. Binlerce on binlerce yersiz yurtsuz aç insanın kapılara dayanması tüm Avrupa’da hayatı felç eder.

Avrupa’nın bedelini ödeyerek bu yükten kurtulmak istemesi çok doğal. Ve gerçekten bu iş için en uygun ülke Türkiye. Üstelik biz de böyle şeyleri severiz. Ve zaten halihazırda ülkemizde ciddi sayıda Suriyeli mülteci nüfus var.

Niye biz? Alemin şeyi miyiz? Falan şeklinde kaprisli kompleksli yaklaşımları bir tarafa bırakarak sadece kendileri için değil mülteciler için de (insani açıdan) akılcı bir çözüm geliştiren AB’nin önerisine samimiyetle yaklaşmalıyız.

Suriyeli ve Iraklılardan oluşan mülteci varlığının denizlerde kıyılarda, sınır kapılarında oradan oraya sürüklenerek heder olup gitmeden ulaşabilecekleri en kolay yer olan Türkiye’nin güneyinde bir tampon bölgede uygun yerleşim alanları oluşturarak (tabii ki mevcut halkın zararı giderilecek) korunup bakılmaları sağlanabilir.

Tabii ki bu işin maliyetini Avrupa yüklenecek ki zaten öneri onlardan geliyor; siz bakın parasını biz verelim diyorlar. Bu insani ve mantıklı öneriye Türkiye’nin karşı çıkmaması gerekir. Bizden bir şey çıkmayacak. Bize bir zararı yok. Hem hayırlı bir iş yapacağız hem de dünyada prestij kazanacağız. İnsanlık adına ülkece yaptığımız fedakarlık nedeniyle dünya bize sempatiyle bakacak, ülkemizin tanıtımı, turizm hatta ihracatımız bile etkilenir.

Ülkemiz artık zaten uluslararası yol geçen hanı gibi oldu. Coğrafi konumumuz nedeniyle bunu artık değiştiremeyiz. Yollar bizden geçecek, petrol boru hatları bizden geçecek, insanlar bizden geçecek…

Yalnız bir yanda böyle insani işler yaparken diğer tarafta güneydoğudaki terör olaylarında, ülkede barışı sağlamaya çalışmak yerine, terör örgütüne inat, tıpkı onun gibi, güvenliği sağlamanın ötesine geçen davranışlar yaptıklarımızın boşa gitmesine neden olacak.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..