Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Avrupadan ithal düşük bel

Avrupadan ithal düşük bel
 

Baş örtüsüne Türban diyenlerin Dinimizi istismar ettiğini dile getirdikten sonra, Türbana karşı bir çok eleştiri ve yazı yazıldıktan sonra, bunun karşıtı olan teşhirci açık kıyafetleri gündeme getirmekte fayda görüyorum.

Nedir bu düşük bel? İç ve dış giyimde ki küçülmenin sebebi nedir ?

Kimileri Düşük bel için , göbeğini ve kalçasını göstermeye meraklı insanlar için üretilen pantolon trendi demektedir. Gerçek olan o ki göbeği ve popo kesimini gösteren düşük bel teşhir edici bir kıyafettir.
Avrupadan ithal olan bu pantolonu gençlerimiz gün geçmeden sahiplenmiş, bizler Avrupa birliğine giremesekte onlar kafa olarak avrupayı çoktan feth etmişlerdir.
Amerika birleşik devletlerinde mahkemelik olan Düşük bel pantolona yasak getiren şehirlerde, iç çamaşırını gösteren kişilere 500 dolar para cezası ve altı ay hapis cezaları öngörülmektedir. Reşit olmayan gençlerin cezalarını ise aileleri çekmektedir.
Amerika birleşik devletlerinde düşükbel giyenlere yaptırımda bulunan yasaya karşı çıkan insan hakları örgütleri ise, düşük bel pantolon giymenin bir “ifade özgürlüğü” olduğuna dikkat çekip, “Gençlerin yeni trendi, çıkartılan bu yasayla yok ediliyor” yorumunda bulunmaktadır. İki gün sonra iç çamaşırları ile gezmek isteyenlerde yeni bir trend yaratmış olmasınlar ?

İnsan şu soruyu sormadan edemiyor.
Bir poponun veya Göbeğin ifade özgürlüğü nedir ? Bir popo ve göbek neyi ifade etmektedir ki özgürlükleri yüksek bel pantolonla kısıtlanmaktadır ?
Bu soruların cevabını sizlerden bekliyorum...

Adem ve Havva üstlerini, başlarını incir yaprakları ile kapatmakla başlamış, ardından insan oğlu kılık kıyafeti keşfetmiş ve bugünümüze dek vucudumuz için normal olanı bulmuştur.
Bugün sıcak suda yıkanmadan çeken iç ve dış çamaşırların sebebi tabiki de insan hakları sözcülerinin dediği gibi popo ve göbeğin kendini ifade etmekte ki özürlülüğüdür. Oysa bir popo ve göbek kendini ancak belirli yerlerde ve anlarda ifade edebilir. Bu da insanın özelidir.
İnsanın özeli ile ifade özgürlüğünü bir araya koyanların demokrasiyi amaç olarak değil araç olarak gördükleri aşinadır.

Geçmişte insanoğlu, açıkta kalan yerlerini kapatmakla uğraşırken, bir yerleri donmasın diye fikirker üretirken, şimdi ki küçülmenin sebebi akıllara can alıcı sorular getirmektedir.

-Bunların başında da, insanların düşük bel giyip iç çamaşırını, göbeğini ve poposunu teşhir etmesi ifade özgürlüğü ise vucudunun heryerini kapatmak istemesi ifade özgürlüğü değilmidir?

-Düşük bel trend diye yorumlarnıyorsa Çarşaf da bir trendmidir? Fransız oyunu olan, fransızca olan Türban Trendmidir ?

-Türbanı sembol haline getirenlerin var olduğu kesin, düşük belde bir sembol olabilir mi ?

-Eğer hükümet çıkıpta Türbanlı öğrencilerimiz üniversitede okuyacaktır derse, düşük belliler, mini etekliler vucutlarının ifade özgürlüğünü üniversiteler de arama hakkına sahip olurlar mı ?

Ya da tam tersi olur da
Hükümet Türban sorunu diye bir sorun yoktur,
bizler rey uğruna, rant uğruna, Kur-an da yazan baş örtüsüne fransızca olan Türban deyip dini istismar ettik. Bundan sonra Baş örtüsünü istismar edip Türban giyenler hiç bir şekilde devlet dairelerine giremez, fakat aynı zamanda mini etek ve düşük bel giyip vucudunu teşhir edenlerde aynı muameleye ve yasalara maruz kalacaklardır derse.
Sizler düşük belinizden ve açık elbiselerinizden vazgeçermiydiniz ?


Soruların yanıtlarını bekliyorum...

Kimileri Türbana inanç özgürlüğü diyecektir onlara Fransadan ithal Türban yazımı okumalarını sonra yorum ve eleştirilerini yazmalarını tavsiye ederim. Türban Ne dinimiz İslam da ne kitabımız Kur-an da, Ne de Hz. Muhammed efendimiz (S.A.S) in hadislerin de var olan bir kelime değildir. Türk dil kurumunun sözlüğünde karşılığı mevcuttur. Fransızcadan gelme bir kelimedir.

Bir vucudun açılmak ve kendisini sergilemek gibi özgürlüğü var ise, o vucudun kendini tamamı ile kapatma özgürlüğüde olmalıdır.
Sonuç olarak diyorum ki, Gelin hiç bir şeyi istismar etmeyelim...
Türbana ve vucudu teşhire karşı, baş örtüsüne saygısı olan birisi olarak hepinize sevgilerimi iletiyorum...


Not :
Sözüm tüm düşükbel giyenlere değil, sözüm yukarıda da anlaşıldığı gibi vucudunu bu giysilerle teşhir edenlere..

 
Toplam blog
: 60
: 506
Kayıt tarihi
: 14.01.07
 
 

Yazmak, gerçekleri belgeleri ile dile getirmek, yorumlarımı sizlerle paylaşmak için buradayım. Antal..