Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '13

 
Kategori
Konaklama / Ulaşım
 

Avşa Adasına nasıl gidilir

Avşa adasına nasıl gidilir..? Avşa adası ulaşım için zor gibi görünsede aslında oldukça kolaydır.Peki bu güzel adaya nasıl gidiceğiz?Aşağıdaki yazımızı dikkatle okuyunuz.

Avşa adası`na ağırlıklı olarak istanbul üzerinden gelinmektedir.İstanbuldan adaya en hızlı ulaşım yenikapı ve bostancı üzerinden kalkan deniz otobüsleri ile sağlanır. Bostancı`dan hareket edip yenikapıdan yolcusunu alarak yola çıkan deniz otobüsleri önce marmara adası`na daha sonrada avşaya ulaşmaktaktadırlar. Yolculuk 3 saat sürmektedir. Nisan ayının başlaması ile haftada bir gün sefer düzenleyen deniz otobüsleri cuma akşamları avşa adasına gelip pazar akşamı istanbula dönmektedir.Bu seferler haziran ortasına kadar bu şekilde sürer. Okulların kapanması ile beraber hergün gidiş ve dönüş olmak üzere düzenli seferler yapılmaktadır. Yapılan seferler okulların açıldığı eylül ayı ortalarındaki tarihe kadar hafta içi ve sonu hergün düzenli yapılmaktadır. Kışın gelmesi ile seferlere bir dahaki seneye kadar ara verilir.

Silivriden avşa adasına nasıl gidilir diyorsanız buradan hareket eden ömer kaptan ve ciner denizciliğe ait gemi ile birlikte öz kaptan feribotu ile araçlı ve araçsız bir şekilde gelebiliyorsunuz. Silivriden hareket eden feribotlar önce marmara adasına daha sonrada avşa adasına ulaşıyor. Sınırlı sayıda araç alan gemiler araç rezervasyonu usulü çalışıyor. Avşa adasına yolculuğa çıkacakların ulaşımda bir sorun yaşamamaları için ilgili firmalardan araç rezervasyonlarını gerçekleştirmeleri gerekiyor. 3 saat süren yolculuk boyunca engin mavilikleri izleyebilir manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Tekirdağ avşa feribot seferleri ile trakyadan gelecek tatilciler avşa adasına gelebilir. Ömerkaptan yolcu feribotu ile tekirdağ avşa arası 3 saat sürmektedir. Kumbağ ve barbaros limanından hergün düzenli sefer yapılnaktadır. Avşa`ya gelen feribot önce marmara adasına uğramaktadır. Tekirdağdan avşaya feribot saatleri ve sefer fiyatları için ömer kaptan web sitesini ziyaret ederek ilgililerle iletişim kurmanızı öneriyoruz. Ayrıca gemilere araç alımı sınırlı olduğu için araç rezervasyonunuzu limana gelmeden önce gerçekleştirmelisiniz.

Anadolu tarafından ise ulaşım tek Balıkesirin Erdek ilçesinden kalkan gestaş`a ait arabalı yolcu gemisi ile sağlanmaktadır. Ulaşımın Erdek`ten saat 11:00-14:00 ve 19:00 saatlerinde sağlandığı feribot ile araçlı araçsız avşa adasına gidebilirsiniz. 3 saat süren yolculuk boyunca paşalimanı adası balıklı köyüne sonra marmara adasına gidilmekte ve yolculuk avşa adasında son bulmaktadır. Avşa adasındanda erdeğe hareket saat sabah 06:00 öğlen 12:30 akşam ise 17:15`dir. Araç için herhangi bir rezervasyon yaptırmanıza gerek yoktur. Hareket saatine yakın limanda bulunmanız gerekmektedir.

İlgili aramalarla sefer saatleri ve ücretleri konusunda firmaların web sitelerini ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.Buna göre.
Deniz Otobüsleri için – İDO
Öz kaptan Feribotu için – Avşa Özkaptan
Ömer Kaptan Feribotu için – Avşa Ömer Kaptan
Gestaş için – Gestaş Avşa Seferleri
Diyerek arama motorlarından firmaların web sitelerine ulaşınız.

 
Toplam blog
: 2
: 4888
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

6 Ağustos 1974 tarihinde doğdum.Özel bir şirkete ait firmada bilgi işlem/destek elemanı olarak ça..