Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '17

     
    Kategori
    Dünya Şehirleri
     

    Avustralya’da yaşam notları – Mevsim farklılığı

    Avustralya’da yaşam notları – Mevsim farklılığı
     

    Avustralya ve Türkiye mevsim farklılıkları


    Avustralya mevsimi içerikli bir bilgiye ihtiyaç duyduğuna göre yakında seni de kangru cenneti topraklarda ağırlayacağız demektir. Güney yarım küreye gelişin hayırlara vesile olsun diyerek konumuza geri dönüyorum.
     Screen Shot 2016-05-10 at 10.42.06 PM
    Türkiye ile ters mevsim yaşıyoruz. Yani Aralik ayinda Turkiye’de soğuktan burnumuz kızarırken, burada (Sydney) 40 dereceyi görüp klimanın önünden ayrılamıyoruz. Sydney ile kıyaslarsak, Melbourne için hava durumu biraz daha düşük derecelerde seyrediyor diyebilirim.
     
    Mutlaka ama mutlaka güneşten korunmak için önlem almalısın. Hatta sadece güneş kremi kullanmakla olmaz, vücudunun her noktasına krem sürdüğünden emin de olmalısın. Krem sürdüğünü zannettigin ama sürmediğin yerler, akşam acılı bir şekilde kendilerini hatırlatacaklar sana (tecrübeyle sabit).
    yağmurun sesine bak !
    Yağmurun bol bol yağdığı, şiddetli rüzgar sebebiyle bazen şemsiyelerin bile kırıldığı Temmuz ve Ağustos aylarını da buranın kış dönemi olarak kabul edebiliriz. Öyle ki bazen tren kapılarının açılmasıyla fotoğrafta gördüğünüz gibi yağmurla bir kavuşma anı yaşanabiliyor. Kar nerede, karsız kış mı olur dersen; ülke buyuk arayan mevlasını da bulur, kar da bulur. Lakin Sydney’de kar yağmıyor haberin olsun da kar eldivenlerini bosuna tasima buralara kadar.
    Daha da ayrıntılı olarak Sydney’in soğuk mevsim tanımını istiyorsun, biliyorum. Türkiye’de yasayan çoğu insan gibi ben de kombi yardımyla evimi ısıtıyordum. Buraya gelince uzun sure evde bir eksiklik var diye dolaştıktan sonra anladım ki,  Sydney’deki evlerde genel olarak ısıtma sistemi yok! Klima varsa onunla ısınabilirsin, kliman yoksa yine de sorun değil. Target, K-mart, Big-W gibi mağazalardan uygun fiyata bulabileceğin elektrikli sobalar işini fazlasıyla görecektir.

    Havalar nasil olursa olsun, sizin havaniz her daim iyi olsun.

    Sevgiler Sydney’den,

     

    Morgocuk

     
    Toplam blog
    : 1
    : 857
    Kayıt tarihi
    : 12.04.17
     
     

    Sydney, Avustralya'da günlük yaşam üzerine merak ettiklerin varsa, aradığın kişi benim. Haydi bak..